Νέο ραντεβού για την διαπλοκή δίνουν στο Μαξίμου | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Νέο ραντεβού για την διαπλοκή δίνουν στο Μαξίμου

Δημοσίευση: 9:47 π.μ. | 29/9/16
neo-rantevou-gia-thn-diaplokh-dinoyn-sto-maksimoy

Σε μια προσπάθεια η κυβέρνηση να βγει μπροστά επικοινωνιακά ο πρωθυπουργός επέλεξε χθες να μη σταθεί μόνο στα θέματα της παιδείας, αλλά να περάσει στην αντεπίθεση στηρίζοντας την ίδια ώρα τις επιλογές του Νίκου Παππά στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη «σύγκρουση» που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή για τα θέματα της διαπλοκής βρίσκονται στο Μαξίμου.

Το «ταμείο» που κάνουν από τη χθεσινή συζήτηση είναι θετικό υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτέθηκε σε δυο ζητήματα.

1. Με έκπληξη διαπίστωσαν από την πρωτολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η Ν.Δ αποφάσισε να ρίξει «λευκή πετσέτα» στα ζητήματα της διαπλοκής τη στιγμή που αυτό ήταν το κύριο θέμα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών. Πιστεύουν πως το ηθικό πλεονέκτημα σε θέματα διαφάνειας δεν έχει χαθεί και πάνω σε αυτό θα στηρίξουν τα επιχειρήματα για την δεύτερη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της σημερινής διάσκεψης των προέδρων.

Ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες, του μεταξύ των δυο ομιλιών, αποφάσισαν στο γραφείο του να κάνουν «ρελάνς» αιφνιδιάζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος περιορίστηκε σε μια «χαλαρή» δευτερολογία, όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά.

2. Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, υποστήριζαν ότι ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα της παιδείας υπερασπίστηκε κάθε κοινωνική ανισότητα που υπάρχει. Ζητήματα που αφορούν τον τρόπο πληρωμής των μεταπτυχιακών, των διδακτορικών, τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών χωρίς  τη  μεσολάβηση των υπηρεσιακών συμβουλίων ή ακόμα και τη λειτουργία των πρότυπων σχολείων με τη μορφή που τα γνωρίζαμε έως τώρα ανέδειξαν, όπως τόνιζαν, την πρόταση της κυβέρνησης που στοχεύει στην βελτίωση της δημόσιας παιδείας σε αντίθεση με της Ν.Δ που ενδιαφέρεται μόνο για την ιδιωτική..

Στο ενδοκυβερνητικό πεδίο στο Μαξίμου ευελπιστούν μετά τη χθεσινή συζήτηση να ηρεμήσουν τα πνεύματα και με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, ο οποίος έτσι και αλλιώς μετά την εξέλιξη Καλογρίτσα, νιώθει και ο ίδιος την παρουσία του να ενισχύεται σημαντικά. Στελέχη θεωρούσαν φυσιολογική την επίσκεψη του στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό», όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ευελπιστούν πως το άνοιγμα που έκανε χθες ο πρωθυπουργός προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ρίξει και τους τόνους με την εκκλησία...

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών