Ο Λοβέρδος αρνείται να συνειδητοποιήσει τα «θαλασσοδάνεια» που δόθηκαν σε ΜΜΕ επί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Ο Λοβέρδος αρνείται να συνειδητοποιήσει τα «θαλασσοδάνεια» που δόθηκαν σε ΜΜΕ επί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Δημοσίευση: 2:18 μ.μ. | 20/9/16
o-loberdos-arneitai-na-syneidhtopoihsei-ta-thalassodaneia-do8hkan-se-mme-epi-pasok-nd
Επαναλαμβανόμενη άρνηση επιδεικνύει ο Ανδρέας Λοβέρδος ως προς την κατανόηση του περιβόητου τριγώνου της διαπλοκής, που οικοδομήθηκε εντέχνως στα χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είτε κατά τη συγκυβέρνησή τους είτε όχι.

του Άγγελου Προβολισιάνου

Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος φρόντισε να βάλει σε εισαγωγικά τη λέξη «εξεταζόμενος» όταν αναφέρθηκε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα «θαλασσοδάνεια», επισημαίνοντας πως οι βουλευτές της κυβέρνησης στοχευμένα θέλουν να παρουσιάσουν μία στρεβλή εικόνα διάτρητων δανεισμών χωρίς εξασφαλίσεις που έλαβαν χώρα επί ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μάλλον τα λεγόμενα του υιού Ψυχάρη δεν έφτασαν στα αυτιά του κ. Λοβέρδου...

«Κάποιοι θέλουν να σας παρουσιάσουν ως μπαταχτσήδες» είπε προς τον κ. Βαρδινογιάννη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αγνοώντας για άλλη μια φορά πως τα δανεικά και αγύριστα του MEGA λόγου χάρη ή των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πληρώθηκαν από τον ελληνικό λαό κατά τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Κι αν το STAR εξυπηρετεί το δανεισμό του, γιατί η κλήση του μεγαλομετόχου του δεν μπορεί να αποδειχτεί καλή ευκαιρία για να τεθούν κι άλλα ζητήματα στο τραπέζι; Όπως οι παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Βαρδινογιάννη κι αν αυτές έχουν σχέση με το κανάλι που διατηρεί. Επιπρόσθετα, ο κ. Βαρδινογιάννης τοποθετείται και για τις πρακτικές που ακολουθούσαν οι ανταγωνιστές του, δίνοντας πιθανώς στοιχεία που ακόμα δεν έχουν έρθει στη δημοσιότητα.

Απ’ ό,τι φαίνεται ο Ανδρέας Λοβέρδος αντιλαμβάνεται την Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των δανείων ΜΜΕ και κομμάτων ως διαδικασία της Ολομέλειας, αφού όποτε έχει λάβει το λόγο εκτός από τα μικρονοϊκά ερωτήματα που θέτει, σπαταλά το χρόνο του λες και βρίσκεται στο βήμα της Βουλής, αγορεύοντας κατά της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου.

«Υπάρχουν πολυημερίες στις δανειοδοτήσεις σας;» ήταν ένα ερώτημα που… στρίμωξε τον κ. Βαρδινβογιάννη, ενώ στη συνέχεια επικαλέστηκε το σποτάκι του STAR για όλες τις φορολογικές εισφορές που έχει καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια. Λες και το κανάλι αποτελεί ΔΕΚΟ και θα έπρεπε να πούμε και ευχαριστώ που τόσα χρόνια πλήρωνε όσα του αναλογούσαν, πλην όμως του αντιτίμου της αδειοδότησής του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής εκμετάλλευσης που επιδέχεται από τον κ. Λοβέρδο η διαδικασία της Επιτροπής είναι ότι κάποια στιγμή λοιποί βουλευτές έφτασαν στο σημείο να τον ρωτήσουν -διακόπτοντάς τον- για το αν θα κάνει επιτέλους και καμία ερώτηση στον εξεταζόμενο Βαρδινογιάννη.

Τέλος, οι τόνοι ανέβηκαν όταν κατά την αντιπολιτευτική του αγόρευση αποκάλεσε ψεύτες τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Στη συνέχεια, βέβαια, ανακάλεσε εμμέσως, ξεκαθαρίζοντας ότι αντιμετωπίζει με σεβασμό όσους συναδέλφους παρευρίσκονται στην Επιτροπή.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών