«Όποιον φίλο μου συναντάω του λέω να γίνει δότης» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

«Όποιον φίλο μου συναντάω του λέω να γίνει δότης»

Δημοσίευση: 2:34 μ.μ. | 17/9/16
takis-mantis

Ο Τάκης Μάντης μετά τη γνωριμία του με τα παιδιά της «Ελπίδας»

Χαρά σε μικρά παιδιά που δίνουν μεγάλη μάχη έδωσαν οι ολυμπιονίκες που με αφορμή τη σημερινή «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών» έδειξαν το κοινωνικό τους πρόσωπο και βρέθηκαν στο ίδρυμα «Ελπίδα».

Εντυπωσιασμένος από την προσπάθεια που γίνεται στο ίδρυμα δήλωσε ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Τάκη Μάντης. Τα συναισθήματα του Τάκη Μάντη ήταν έντονα, καθώς επισκέφτηκε για πρώτη φορά ένα ίδρυμα. «Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Δεν είχα βρεθεί ξανά σε ένα ίδρυμα με παιδιά. Από χθες όποιον φίλο μου συναντάω του λέω να γίνει δότης. Πρέπει να είμαστε κοντά σ’ αυτή την προσπάθεια» λέει με έμφαση ο Ολυμπιονίκης και συνεχίζει: «Είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό. Βλέπεις τα παιδιά και τους γονείς να είναι χαρούμενοι, οι γιατροί να είναι πάρα πολύ φιλικοί με όλους και οι εγκαταστάσεις να είναι άψογες. Πήγα σε ένα χώρο, όπου τα λόγια γίνονται πράξη! Στο ίδρυμα Ελπίδα γίνεται κάτι σημαντικό και πρέπει να το στηρίξουμε».

Όσον αφορά τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την επαφή του με τα παιδιά ο Τάκης Μάντης σχολίασε: «Τα παιδιά είναι πάρα πολύ δυνατά. Αυτά δίνουν την μεγαλύτερη μάχη. Αυτοί δίνουν πραγματικό αγώνα, όχι εμείς. Οι γιατροί μου είπαν πως το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών βγαίνουν από το νοσοκομείο και συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους».

Η πρώτη του εμπειρία σε ένα ίδρυμα, φυσικά και άλλαξε τον τρόπο σκέψης του χάλκινου Ολυμπιονίκη, ο οποίος σίγουρα θα επαναλάβει τις κοινωνικές του επισκέψεις. Η πρώτη σκέψη του πάντως, μόλις έφυγε από το ίδρυμα ήταν η εξής: «Να είμαστε όλοι χαρούμενοι και να μην τα παρατάμε», όπως ανέφερε ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προσκεκλημένοι και τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση ήταν οι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, η Πρόεδρος του «Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών», Βούλα Κοζομπόλη, καθώς και οι Ολυμπιονίκες Σοφία Ασουμανάκη και Σπύρος Γιάνναρος, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο πήραν στα αγωνίσματά τους την 4η και την 6ηθέση αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάββας, ο επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Στέλιος Γραφάκος, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνης Αυγερινός, πολλοί εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ο Σάκης Ρουβάς και οι Ολυμπιονίκες: Πύρρος Δήμας, Αγγελική Καραπατάκη, Ευτυχία Καραγιάννη, Τόνια Μωραϊτη, Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη, Ηρακλής Δεσκουλίδης, Βασίλης Πολύμερος, Κλέλια Πανταζή, Περικλής Ιακωβάκης, Χρύσα Μπισκιτζή, Άννυ Πανταζή, Ηλέκτρα Ευθυμίου, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Τατιάνα Καββαδία, Σωτήρης Τράκας, Έφη Παππά και Μαρία Πολύζου.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών