Παππάς για Αλαφούζο: Πως κάποιος με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς μπορεί να ανταποκριθεί | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παππάς για Αλαφούζο: Πως κάποιος με μπλοκαρισμένους λογαριασμούς μπορεί να ανταποκριθεί

Δημοσίευση: 1:44 μ.μ. | 22/9/16
pappas-gia-alafouzo-pws-kapoios-me-mplokarismenous-logariasmous-mporei-na-antapokrithei

Στο θέμα που έχει προκύψει με τον Γιάννη Αλαφούζο και το πόθεν έσχες για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όντας καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού parapolitika fm

Ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι λογικό να εγείρονται ερωτήματα και δημοσίως εάν κάποιος ο οποίος έχει λογαριασμούς που είναι μπλοκαρισμένοι για άλλους λόγους, έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στο θέμα του τιμήματος των αδειών

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Καταρχήν αυτό που γίνεται είναι έλεγχος των οικονομικών μέσων. Δηλαδή το πόθεν έσχες είναι μια πολύ ευρύτερη διαδικασία όπου υποχρεούται όταν πλέον τους αποδοθούν οι άδειες θα εμπίπτουν και αυτοί στο νόμο περί πόθεν έσχες γιατί δεν έρχεται ο διαγωνισμός, η επιτροπή του διαγωνισμού να υποκαταστήσει υπάρχουσες λειτουργίες του κράτους και θεσμών. Αυτό που καλείται να αποδείξει είναι εάν έχει τα οικονομικά μέσα αυτή τη στιγμή για να ανταποκριθεί στο τίμημα. Αυτό είναι αρμόδια αυτή την στιγμή η επιτροπή να το μάθει. Βεβαίως είναι λογικό να εγείρονται ερωτήματα και δημοσίως εάν κάποιος ο οποίος έχει λογαριασμούς που είναι μπλοκαρισμένοι για άλλους λόγους, έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί».

Οι δεσμευμένοι λογαριασμοί Αλαφούζου

Nα θυμίσουμε πως τον Αύγουστο το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου.

Στην εντολή για δέσμευση προχώρησαν οι αρχές στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται με βάση τα 65 CD τα οποία περιέχουν στοιχεία για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους που πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 έως το 2012, αλλά και σε συνδυασμό με καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος κλήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ να δώσει εξηγήσεις για ανακολουθίες που προέκυψαν από την έρευνα, αλλά φέρεται να μην κατάφερε να δικαιολογήσει ποσό που αγγίζει τα 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η εντολή δέσμευσης από το ΚΕΦΟΜΕΠ εστάλη σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα.

Πηγή: parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών