Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ

Δημοσίευση: 11:24 μ.μ. | 19/9/16
paraiththhke-o-dieythunwn-sumvoylos-toy-desfa

Ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΣΦΑ υπέβαλε σήμερα
ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ξιφαράς ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Οκτώβριο του 2013 συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη.

Η παραίτηση υποβάλλεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: είτε να προχωρήσει η μεταβίβαση του 66% των μετοχών στην εταιρία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν και εν συνεχεία (σύμφωνα με τις επιταγές της Κομισιόν) ο περιορισμός της συμμετοχής της αζέρικης εταιρίας κάτω από το 49%, είτε να μην επιτευχθεί τελική συμφωνία, οπότε το Δημόσιο σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις δια της νομικής οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην εβδομάδα θα φθάσουν στην Αθήνα ηγετικά στελέχη της Ιταλικής SNAM, η οποία ως γνωστόν φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους Αζέρους της SOCAR, στην περίπτωση που προχωρήσει το deal, να πάρει το 17% και το management του ΔΕΣΦΑ ώστε να μείνουν οι Αζέροι κάτω από το 50% και με την ιδιότητα του παθητικού μετόχου, όπως έχει επιβάλλει η Κομισιόν.

Οι Ιταλοί όμως, πέραν της φημολογούμενης αρχικής συμφωνίας με τους Αζέρους, έχουν, επιπλέον, καθοριστικό ρόλο για την τύχη του deal, στο βαθμό που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τους έχει προτείνει να μετάσχουν με μεγαλύτερο ποσοστό στην περίπτωση που η SOCAR «κάνει πίσω», μετά την περίφημη τροπολογία Σκουρλέτη για τον επανυπολογισμό της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης του Διαχειριστή και τη μείωση της "ανακτήσιμης διαφοράς" των προηγούμενων χρόνων.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών