Παρελθόν ο καταυλισμός πίσω από το Δημαρχείο στη Χίο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Παρελθόν ο καταυλισμός πίσω από το Δημαρχείο στη Χίο

Δημοσίευση: 10:05 π.μ. | 28/9/16
parelthon-o-katavlismos-piso-apo-to-dimarchio-sti-chio

Συγκέντρωση για το προσφυγικό το απόγευμα

Παρελθόν αποτελεί για την πόλη της Χίου ο πρόχειρος καταυλισμός που λειτουργούσε στον χώρο του ΔΗΠΕΘΕ, πίσω από το Δημαρχείο της πόλης, αφού ολοκληρώθηκε η μεταφορά των προσφύγων που διέμεναν εκεί.

Η διαδικασία μεταφοράς ξεκίνησε με την πρώτη φθινοπωρινή μπόρα όταν η πλειοψηφία των 180 ατόμων που έμεναν στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, ενώ για πολλούς από αυτούς εγκρίθηκε η μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Με απόφασή του το Δημοτικό συμβούλιο Χίου προχωρά και στο κλείσιμο του δημοτικού καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην τάφρο του κάστρου της Χίου, γνωστή ως Σούδα.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία του Νικολάου Πλαστήρα για το θέμα του προσφυγικού.

Με συνθήματα όπως «να βγάλουμε τη Χίο απ' τα συρματοπλέγματα», «να μην ανοίξει νέο χοτ σποτ», «να κλείσει η ΒΙΑΛ», «δεν μας φταίνε οι άνθρωποι αλλά οι πολιτικές», επιτροπές αγώνα που έχουν συγκροτηθεί στην πόλη της Χίου και στα χωριά σηματοδοτούν τους στόχους τους και καλούν «σε μεγάλη ειρηνική και χωρίς ακρότητες συγκέντρωση». «Ενάντια στο μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, που μας έχει φορτώσει η Κυβέρνηση» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας μέσω της προκυμαίας μέχρι το ξενοδοχείο «Χανδρή».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών