Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Δημοσίευση: 4:33 μ.μ. | 21/9/16
paretithike-o-archigos-tou-pirosvestikou-somatos

Οι εισηγήσεις του για βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών απορρίφθηκαν

Την παραίτησή του υπέβαλε πριν από λίγο ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Γιάννης Καρατζιάς στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου η παραίτηση του κ. Καρατζιά σχετίζεται με το νέο βαθμολόγιο των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Σώματος, για το οποίο είχαν γίνει και σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο πριν από περίπου ένα μήνα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Καρατζιάς είχε υποβάλλει δύο εισηγήσεις για τη βαθμολογική εξέλιξη αξιωματικών και υπαξιωματικών οι οποίες δεν έγιναν δεκτές.

Διευκρινίζουν ακόμα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας είχε υποβάλει πρόταση για το βαθμολόγιο των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος με το σκεπτικό της εναρμόνισής του με το βαθμολόγιο της ΕΛΑΣ, ενώ για το βαθμολόγιο των υπαξιωματικών είχε δώσει εντολή για τη συγκρότηση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και αρμόδια στελέχη του σώματος, προκειμένου να υποβληθεί σχετικό πόρισμα εντός ενός μηνός.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών