Πάτρα: Υπό αστυνομικά μέτρα η πορεία αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Π. Φύσσα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Πάτρα: Υπό αστυνομικά μέτρα η πορεία αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Π. Φύσσα

Δημοσίευση: 7:56 μ.μ. | 18/9/16
patra-ypo-astynomika-metra-h-poreia-antieksousiastwn-sth-mnhmh-tou-p-fyssa

Ολοκληρώθηκε χωρίς "παρατράγουδα", γύρω στις 7:45,στην Πάτρα, η προγραμματισμένη πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στο κέντρο, το οποίο παρέμεινε κλειστό

Συμμετείχαν περί τα 60 άτομα , που ξεκίνησαν από το Παράρτημα της οδού Κορίνθου, υπό τα διακριτικά βλέματα της αστυνομίας που είχε λάβει προληπτικά μέτρα, σε περίπτωση τυχόν επεισοδίων.

Η αντιφασιστική πορεία για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα, διοργανώθηκε από τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Πάτρας, που ανέφεραν:

«Στις 18/9/13 στο Κερατσίνι πέφτει νεκρός απ΄το μαχαίρι του Ρουπακιά ο Π.Φύσσας. Στα χρόνια που ακολούθησαν αντιφασίστες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας έδωσαν τούς δικούς τούς αγώνες με σκοπό να εξαλείψουν κάθε μορφή ρατσιστικής απειλής και έκφρασης. Συγκεντρωσεις,πορείες,αποκλεισμοί,επιθέσεις και παρεμβάσεις απέδειξαν περίτρανα πως δεν θα δοθεί ούτε ένα μετρό γης στους δολοφόνους του Παύλου την στιγμή που η δίκη παρωδία τς Χ.Α. έδειχνε πως το πλάνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για νομοθετική αντιμετώπιση του φασισμού έπιανε πατο. Κάτι απολύτως φυσικό αφού όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις δεν κερδήθηκαν σε δικαστικές αίθουσες άλλα σε καθημερινούς αγώνες.

Σήμερα έχοντας το προσφυγικό στο προσκήνιο εμφανίστηκε μια μεγάλη διαδικασία θέσμισης και πραγμάτωσης της κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης του κόντρα στην ανικανότητα των αριστερών κυβερνώντων να προσπαθήσουν έστω να προτείνουν λύσεις που δεν θυμίζουν τους προκάτοχους τους. Όλη αυτή η διαδικασία δημιουργίας με τις τόσες δομές που γέννησε ξεπέρασε κατά πολύ τον διαχειρηστικό της ρόλο αποτελώντας συνάμα μια ευρύτερη πρόταση για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η μεγάλη επιχείρηση κατά των καταλήψεων με την πλήρη στήριξη της εκκλησιάς και τους φασίστες φυσικά να παιζουν και παλι τον ρολο τους με μικροεπιθεσεις σε αυτοοργανωμενες δομές στέκια και καταλήψεις με τελευταια την επίθεση στην Νοταρά 26. Η απάντησή είναι μια.»

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών