Ποιες δεσμεύσεις για μειώσεις φόρων και δαπανών θα αναλάβει ο Μητσοτάκης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ποιες δεσμεύσεις για μειώσεις φόρων και δαπανών θα αναλάβει ο Μητσοτάκης

Δημοσίευση: 2:14 μ.μ. | 17/9/16
mhtsotakhs

Το στίγμα, το αφήγημα και η πρόταση που θα παρουσιάσει απόψε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση

Σάρκα και οστά στο άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής και όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο στη «συμφωνία αλήθειας» που επαγγέλλεται η ΝΔ
θα επιχειρήσει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο προς τους παραγωγικούς φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις τόσο στο επίπεδο της μείωσης φόρων όσο και στο επίπεδο της περικοπής δαπανών. Ωστόσο οι συνεργάτες του σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν θα πρόκειται για πλειάδα υποσχέσεων, αλλά για ρεαλιστικούς στόχους που δεν θα μείνουν στα λόγια.

Το στίγμα των εξαγγελιών που θα κάνει και των προτάσεων που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ ως προς το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του το έδωσε με απόλυτο τρόπο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης με τη συνέντευξή του και τη φράση «θα πούμε λίγα και θα τα κάνουμε όλα. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς τις μειώσεις φόρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ανακοινώσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ με ορίζοντα διετίας κατά 30%, την κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί, ενώ αναμένεται να δεσμευθεί για την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης που αφορά στον τουριστικό κλάδο. Ως προς τις μειώσεις δαπανών από το επιτελείο του δείχνουν τις αμυντικές δαπάνες, τις καταναλωτικές δαπάνες του δημοσίου καθώς και τους προϋπολογισμούς στα ΝΠΔΔ.

Το βέβαιο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντάσσει όλα αυτά στη μεγάλη εικόνα που είναι η υπόσχεσή του για διαπραγμάτευση με τους εταίρους προκειμένου να απομειωθεί το χρέος και ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων για να μπορέσει –σύμφωνα με τη συλλογιστική του προγράμματος της ΝΔ- να επιτευχθεί υψηλών ρυθμών ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στο αίτημά του για «πολιτική αλλαγή» θεωρώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την αξιοπιστία και δεν διαθέτει την εμπιστοσύνη των εταίρων για να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά προς σ’ αυτή την κατεύθυνση, αντιπαραβάλλοντας στο ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της ΝΔ την πατρότητα ή με άλλη φρασεολογία την «ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων» του μνημονίου.

Μέτωπο για δικαιοσύνη, λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας

Από το στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ δεν θα παραληφθούν οι τελευταίες εξελίξεις στη δικαιοσύνη και οι υποθέσεις Ντογιάκου και της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, καθώς επίσης και οι εξελίξεις ως προς το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Ήδη η ΝΔ έχει σηκώσει τα ζητήματα αυτά κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ έχει δεσμευθεί για την κατάργηση του νόμου Παππά, περιμένοντας στο μεταξύ και την απόφαση του ΣτΕ για την τύχη του διαγωνισμού των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών