Σε δίκη για το πόθεν έσχες ο Χαρδούβελης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σε δίκη για το πόθεν έσχες ο Χαρδούβελης

Δημοσίευση: 6:29 μ.μ. | 21/9/16
se-diki-gia-to-pothen-esches-o-chardouvelis

Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2011-2012 όταν ήταν σύμβουλος του Παπαδήμου

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης θα δώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης καθώς φέρεται να παρέλειψε να υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» την περίοδο που ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Το Συμβούλιο Εφετών, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση, με το υπ΄ αριθμόν 1604/2016 βούλευμα του παραπέμπει τον πρώην υπουργό, απευθείας σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, κατηγορούμενο για το αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2011-2012 όταν ο κ. Χαρδούβελης ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Ο κ. Χαρδούβελης ,όπως διαπιστώθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής η οποία και διαβίβασε την υπόθεση στην δικαιοσύνη, αν και ήταν υπόχρεος δεν είχε υποβάλει δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης την επίμαχη περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών με δηλώσεις του έχει ισχυριστεί πως δεν τον είχαν ενημερώσει οι νομικοί του σύμβουλοι ότι ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει «πόθεν έσχες» για τη θέση που κατείχε στο πλευρό του Λουκά Παπαδήμου.

Αναφερόμενος δε στα 362.417 ευρώ που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ότι έβγαλε στο εξωτικό έχει υποστηρίξει πως φοβήθηκε μήπως καταρρεύσει η χώρα και τα είχε ανάγκη η οικογένεια τους τονίζοντας πως πρόκειται για χρήματα νόμιμα, φορολογημένα και δηλωμένα στο «πόθεν έσχες» του 2014.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών