Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για τους οριστικούς υπερθεματιστές | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για τους οριστικούς υπερθεματιστές

Δημοσίευση: 9:20 π.μ. | 27/9/16
tesseris-ypoyrgikes-apofaseis-gia-toys-oristikous-yperthematistes

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα με τα κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν πως ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα - Διαβάστε στο ρεπορτάζ τι προβλέπεται από εδώ και πέρα σε σχέση με τις υπουργικές αποφάσεις

Μπορεί κανείς από το κυβερνητικό στρατόπεδο να μην τοποθετείται σε σχέση με την αποχώρηση Καλογρίτσα φαίνεται, όμως ότι μετά την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα και τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης ότι αυτή η εξέλιξη προκάλεσε «ανακούφιση» σε πολλά στελέχη του Μαξίμου, αλλά και βουλευτές του κόμματος.

Ο προβληματισμός που είχε εκφραστεί για την διαδικασία ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις έκδηλος ακόμα και από μερίδα βουλευτών που βλέπουν, πλέον το τοπίο θα ξεθολώνει και το Μαξίμου να μπορεί να προβάλει και πάλι το αδιάβλητο της διαδικασίας, αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει πολλές δικλείδες ασφαλείας και προβλέψεις  ώστε ο διαγωνισμός να συνεχιστεί κανονικά.

Με την αποχώρηση Καλογρίτσα, άλλωστε αναδεικνύεται και ένα ακόμα βασικό επιχείρημα του Μαξίμου, πως δεν υπάρχουν «ευνοημένοι» και ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και στις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν τεθεί εξαρχής. Για αυτό το λόγο, εξηγούσαν κορυφαία στελέχη, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή η παράταση που ζητήθηκε από την πλευρά Καλογρίτσα.

Οι τελευταίες εξελίξεις έδωσαν ευκαιρία στην κυβέρνηση να επιτεθεί με σφοδρότητα για άλλη μια φορά στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται όσοι επιθυμούν διακαώς να διατηρηθεί το παλιό καθεστώς της διαπλοκής. Απλά, καλό – για τους ίδιους – είναι κάποια στιγμή να ξυπνήσουν».

Ο διαγωνισμός από εδώ και πέρα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν 4 υπουργικές αποφάσεις που θα ορίζουν τους οριστικούς υπερθεματιστές. Ενδεχομένως του Ιβάν Σαββίδη, από τη στιγμή που όλα κυλήσουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, να καθυστερήσει λίγο περισσότερο.

Λόγω των προσφυγών στην επιτροπή ενστάσεων και στο ΣτΕ φαίνεται πως η όλη διαδικασία απαιτεί 60 ημέρες από την προηγούμενη Δευτέρα, όπου έληξε η προθεσμία να κατατεθούν προδικαστικές προσφυγές κατά του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού που επικύρωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές, πάντως δεν αποκλείουν το γεγονός οι υπουργικές αποφάσεις να εκδοθούν ακόμα και σε 10-15 ημέρες από σήμερα, χωρίς δηλαδή τις εκδίκαση των αποφάσεων, αλλά μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των οικονομικών μέσων.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαββίδης έχει στην διάθεσή του από χθες 5 ημέρες για τον έλεγχο του πόθεν έσχες και άλλες 15 για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Πηγή: news247

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών