Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Δημοσίευση: 8:37 μ.μ. | 29/9/16
thlefwnikh-epikoinwnia-tsipra-ierwnymoy
Στο επίκεντρο της επικοινωνίας, που έγινε το βράδυ της Τρίτης και αμέσως μετά την επιστολή που έλαβε ο πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο, βρέθηκαν τα θρησκευτικά

Επιβεβαιώθηκε τόσο από το Μαξίμου όσο και από την κυβέρνηση η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής εκκλησίας το βράδυ της Τρίτης και αμέσως μετά την επιστολή που έλαβε ο κ. Τσίπρας από τον κ. Ιερώνυμο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το θέμα των θρησκευτικών και όσα είχαν προηγηθεί, τόσο με τον κυβερνητικό εταίρο καθώς ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε εξ αρχής κατά την προ ημερησίας για την Παιδεία στη Βουλή πως το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να πάψει να έχει ομολογιακό χαρακτήρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε κατά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι ο πρωθυπουργός του είπε πως το θέμα θα συζητηθεί ουσιαστικά από μηδενική βάση και οι αποφάσεις θα ληφθούν από κοινού με την Εκκλησία.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, σημείωσε ότι ο διάλογος είναι γόνιμος και απαραίτητος, ενώ “χρειάζεται ενότητα και να προλαβαίνουμε τις συγκρούσεις και όχι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά”.

Επίσης αποσαφηνίσθηκε πλήρως ο πρωθυπουργός δεν μίλησε ποτέ στον κ. Καμμένο για διάλογο από μηδενική βάση.

Σημειώνεται πάντως ότι η πλευρά του Αρχιεπισκόπου, διέψευσε τα περί συνάντησης Ιερώνυμου - Τσίπρα. Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο διευθυντής Τύπου του αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρη ανέφερε ότι «ουδεμία συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού» απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μυστική συνάντηση των δύο ανδρών.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών