Τι συζήτησαν Τσίπρας-Στουρνάρας κατά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τι συζήτησαν Τσίπρας-Στουρνάρας κατά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου

Δημοσίευση: 8:49 μ.μ. | 30/9/16
ti-syzhthsan-tsipras-stournaras-kata-th-synanthsh-tous-sto-maksimou
Οι διεθνείς τραπεζικές εξελίξεις με πρώτη απ’ όλες την κατάρρευση της μετοχής της Deutsche Bank και όσα συμβαίνουν το τελευταίο
διάστημα με τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, καθώς επίσης τα δημοσιονομικά και τα «κόκκινα» δάνεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε αναφερόμενος στη Deutsche Bank ότι τόσο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όσο και το διεθνές, παραμένουν προστατευμένα καθώς υπάρχουν πλέον εργαλεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι είναι στο χέρι των τραπεζών να επιλέξουν μεταξύ των επιλογών του κώδικα δεοντολογίας, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι σημαντικό να συνεργάζονται οι δανειολήπτες, ενώ αναφορικά με την αξιολόγηση, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

Ερωτηθείς τέλος για την Attica Bank, ο κεντρικός τραπεζίτης έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις, προσθέτοντας ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας έχει τη στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών