Τρεις όροι από την κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τρεις όροι από την κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ

Δημοσίευση: 1:44 μ.μ. | 20/9/16
treis-oroi-apo-thn-kyvernhsh-gia-na-oloklhrwthei-h-pwlhsh-toy-desfa

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του ΥΠΕΝ και της ιταλικής Snam, σχετικά με τη συμφωνία για την πώληση του ΔΕΣΦΑ και τις τελευταίες εξελίξεις με την αζέρικη SOCAR

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΕΝ, κατά τη σημερινή συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρείας αποσαφηνίστηκε από το υπουργείο ότι η επιδιωκόμενη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης πρέπει να βασίζεται:

Στον απόλυτο σεβασμό της διευθέτησης της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας η SOCAR δεν μπορεί να διαθέτει ποσοστό μεγαλύτερο από 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ  και οφείλει να περιοριστεί σε  ρόλο παθητικού μετόχου.

Στη μη μεταβολή του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ, που τυχόν αμφισβήτησή του θα οδηγούσε σε ακύρωση του διαγωνισμού.

Στη διατήρηση του καθεστώτος που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία νομοθετική ρύθμιση για τον ΔΕΣΦΑ.

Σε κάθε περίπτωση, από το υπουργείο τονίζεται ότι "η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής και των νοικοκυριών. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία. Οι συζητήσεις συνεχίζονται εποικοδομητικά".

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών