Τζιτζικώστας για ΟΑΣΘ: Να λυθούν τα χειρόφρενα τώρα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Τζιτζικώστας για ΟΑΣΘ: Να λυθούν τα χειρόφρενα τώρα

Δημοσίευση: 2:07 μ.μ. | 21/9/16
tzitzikostas-gia-oasth-na-lithoun-ta-chirofrena-tora

«Δεν γίνεται να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης»

Την άμεση λύση στο «σίριαλ» κυβέρνησης - ΟΑΣΘ ζητά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
, ύστερα και από την άκαρπη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη με τους εργαζομένους του Οργανισμού.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν γίνεται να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας νωρίτερα στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και πρόσθεσε πως πρέπει να βρεθεί αμοιβαία λύση.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Σπίρτζη, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσουν μία λύση.

«Πώς μετά από τόσα χρόνια προκύπτει ένα τέτοιο πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί;», διερωτάται ο κ. Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να αποπληρώσει τα χρέη της προς τον ΟΑΣΘ και τους εργαζομένους του.

Συνομιλώντας ο ίδιος με τον υπουργό Υποδομών, του εξέθεσε τα προβλήματα και την ταλαιπωρία, που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς. Ο κ. Σπίρτζης «υποσχέθηκε ότι θα στείλει σήμερα δύο προτάσεις στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ώστε να επιλέξει μία και να γίνει η πληρωμή», αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, ο ίδιος επιμένει πως «πρέπει να λυθούν τα χειρόφρενα τώρα και να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους. Είναι αδιανόητο να ταλαιπωρείται έτσι το κοινό της Θεσσαλονίκης».

Επί της ουσίας, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως τα ποσά που αναφέρει ο ΟΑΣΘ δεν συμπίπτουν με αυτά του υπουργείου, με αποτέλεσμα, βάση νόμου, να μην μπορεί να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων, για την πληρωμή.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, η πόλη μένει χωρίς αστική συγκοινωνία. «Το πρόβλημα θέλει χρόνο για να λυθεί και συζήτηση. Οι εργαζόμενοι να καταλάβουν ότι εφόσον έχουν τη δέσμευση του υπουργού, θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα καλής θέλησης και να βγουν αύριο στους δρόμους», σημείωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών