ΥΠΟΙΚ: Να μάθει η αντιπολίτευση να διαβάζει τα στοιχεία του προϋπολογισμού | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

ΥΠΟΙΚ: Να μάθει η αντιπολίτευση να διαβάζει τα στοιχεία του προϋπολογισμού

Δημοσίευση: 11:51 μ.μ. | 20/9/16
ypoik-na-mathei-h-antipoliteush-na-diabazei-ta-stoixeia-tou-proypologismou
Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ κάνουν λόγο για υπέρβαση κατά 464 εκατ. των εσόδων το οκτάμηνο έναντι του στόχου, σημειώνοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση προς την αντιπολίτευση και «όσους έσπευσαν πριν ενάμιση μήνα να προεξοφλήσουν κατάρρευση των εσόδων και ενεργοποίηση του κόφτη».

Η υπερεκτέλεση των εσόδων του προϋπολογισμού τον Αύγουστο υπερκάλυψε και τη δόση του ΕΝΦΙΑ - ύψους 738 εκατ ευρώ - η οποία θα εισπραχθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου αντί του Αυγούστου που προέβλεπε ο στόχος, σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Προσθέτουν ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου, τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 29.883 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 464 εκατ. ευρώ ή 1,6% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2016.

Υπενθυμίζουν ότι «η οργανωμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας, στηρίζεται στα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού και όχι του τακτικού».

Εξηγούν ότι η βασική διαφορά τους είναι ότι ο πρώτος περιλαμβάνει και το ΠΔΕ που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τη φορολογία και υπόκειται σε μεγάλες εποχικές διακυμάνσεις. «Αν κάποιος θέλει να εξετάσει στα σοβαρά την πορεία των εσόδων θα πρέπει να δει τον τακτικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, αν θέλει να παραπλανήσει και να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, θα επικαλεστεί το ΠΔΕ ή οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί στην εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων» τονίζουν.

«Συνιστούμε, λοιπόν, σε αντιπολίτευση και συνοδοιπόρους της να μάθουν να διαβάζουν τα μεγέθη του προϋπολογισμού γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα» προσθέτουν.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών