Απαλλάσσονται Ρέστης - Πάλλης με δικαστικό βούλευμα για δάνεια 15,8 εκατ. ευρώ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Απαλλάσσονται Ρέστης - Πάλλης με δικαστικό βούλευμα για δάνεια 15,8 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 2:53 μ.μ. | 4/10/16

Ο εφοπλιστής πλήρωσε το σύνολο του ποσού των δανείων

Ο δικαστικός επίλογος της υπόθεσης, δυο δανείων συνολικού ύψους 15,8 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκαν το 2012 από την τράπεζα FBB
, γράφτηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το οποίο απαλλάσσει από αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο (1192/2016) αποφάσισε να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι κ.κ. Ρέστης και Πάλλης ενώ απάλλαξε και όσα στελέχη της τράπεζας ενεπλάκησαν στη χορήγησή των επίμαχων δανείων.

Οι δικαστές , υιοθετώντας εν πολλοίς την πρόταση της εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου, απάλλαξαν τους κατηγορούμενους από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε υπεξαίρεση και της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι τα επίμαχα δάνεια δόθηκαν με επαρκείς εξασφαλίσεις και δεν ήταν εικονικά. Την ίδια ώρα, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση των δικαστών έπαιξε και το γεγονός ότι ο εφοπλιστής Β. Ρέστης πλήρωσε το σύνολο του ποσού των δανείων.

«Ο κ. Α. Πάλλης από την πρώτη στιγμή της απολογίας του υποστήριξε την νομιμότητα σύναψης της εν λόγω δανειακής σύμβασης και εν τέλει κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παραμένοντας σε κατάστημα κράτησης περί τους οκτώ μήνες» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος του Αν. Πάλλη, Γρηγόρης Τσόλιας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών