Από στελέχη της DIA ενημερώθηκε ο Βίτσας στις ΗΠΑ – Δείτε ποια είναι η «αδερφή» υπηρεσία της CIA (βίντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Από στελέχη της DIA ενημερώθηκε ο Βίτσας στις ΗΠΑ – Δείτε ποια είναι η «αδερφή» υπηρεσία της CIA (βίντεο)

Δημοσίευση: 12:59 μ.μ. | 5/10/16
Defense Intelligence Agency
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο), όπου είχε συναντήσεις με την Elissa Slotkin (Acting Assistant Secretary of Defense for International Security Affairs) και ενημερώθηκε
από εκπροσώπους της Υπηρεσίας Πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency).

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και επισημάνθηκε ο ρόλος της Ελλάδας σαν παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

apo-stelexh-ths-dia-enhmerwohke-o-bitsas-stis-hpa-deite-poia-einai-h-aderfh-yphresia-ths-cia-binteo

Τι είναι όμως η (DIA) Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας;

Είναι μια υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου άμυνας υποστηρικτική ως προς τα θέματα στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Συγκεντρώνει, αναλύει και προωθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, στρατιωτικές και μη, πληροφορίες.

Είναι ο κυρίως διαχειριστείς και συλλέκτης στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Σε αυτή την υπηρεσία εργάζονται στελέχη του στρατού, ναυτικού, αεροπορίας, των πεζοναυτών που αποτελούν ξεχωριστό κλάδο στις αμερικανικές Ε.Δ και πολίτες

Συνολικά τα στελέχη της φτάνουν τα 16.500 και ο προϋπολογισμός της είναι απόρρητος.

Η διαφορά της με την γνωστή μας CIA είναι ότι ενώ οι πληροφορίες που συγκεντρώνει αυτή προορίζονται για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και το υπουργικό του συμβούλιο, η DIA είναι η πρωταρχική υπηρεσία συγκέντρωσης πληροφοριών στρατιωτικής φύσης για την ενημέρωση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.//

Το υπόλοιπο πρόγραμμα Βίτσα στις ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον ο Δημήτρης Βίτσας, εγκαινίασε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού AUSA 2016, όπου παρευρέθηκε και ο Υποστράτηγος Γεώργιος Καμπάς Διευθυντής Δ' Κλάδου του ΓΕΣ εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΣ. Στο περιθώριο της έκθεσης ο ΑΝΥΕΘΑ είχε σειρά επαφών με στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Στόχος των επαφών είναι η προώθηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις διεθνείς αγορές και η εξασφάλιση συνεργασιών με άλλες αντίστοιχες βιομηχανίες. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και διεξάγεται κάθε χρόνο, με εξειδικευμένους επισκέπτες και με τη συμμετοχή 600 και πλέον εταιρειών-εκθετών, ανάμεσά τους και ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Η Ελλάδα συμμετέχει για τρίτη χρονιά στην έκθεση.

Επίσης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αμερικανοελληνικού Ιστιτούτου (American Hellenic Institute) όπου συζητήθηκε ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και η συμβολή της στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών.

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου θα έχει συνάντηση με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αμυντικής Συνεργασίας DSCA (Defense Security Cooperation Agency) Αντιναύαρχο Joseph Rixey και με τον Alan Estevez (Under Secretary of Defense for Acquisition, Technology and Logistics) καθώς και σειρά άλλων συναντήσεων.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία. Επίσης στη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους ανταποκριτές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και σε αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή: koutipandoras

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών