Αποστραγγιστική τάφρος πλημμυρίζει καλλιέργειες στην Ηλεία | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αποστραγγιστική τάφρος πλημμυρίζει καλλιέργειες στην Ηλεία

Δημοσίευση: 5:51 μ.μ. | 15/10/16
apostrangistiki-tafros-plimmirizi-kalliergies-stin-ilia

Σε απόγνωση οι αγρότες

Κάποιοι αγρότες είναι καταδικασμένοι να δουλεύουν και οι καρποί της κοπιαστικής δουλειάς τους να πνίγεται στις λάσπες.

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται αρκετοί αγρότες του Κάμπου της Ηλείας και συγκεκριμένα της Αρετής και του Κουρτεσίου αφού η «μοίρα» έβαλε τα χωράφια τους  στην περιοχή που βρίσκεται η αποστραγγιστική τάφ(ρ)ος 22.

Με κάθε καταιγίδα, οι οποίες το τελευταίο διάστημα είναι συχνές, οι καλλιέργειες που βρίσκονται στην αποστραγγιστική τάφρο Τ22 πνίγονται στο νερό και η περιοχή θυμίζει λίμνη. Μιλάμε για περίπου 2000 στρέμματα καλλιεργειών και για αγρότες που βρίσκονται σε απόγνωση.

Η αποστραγγιστική τάφρος και ο καθαρισμός της είναι αρμοδιότητα του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού, αλλά σύμφωνα με όσα δηλώνουν στην «Πατρίς» αγρότες της περιοχής, η Τ22 δεν έχει καθαρισθεί από το 1986!

Οι αγρότες με τις πρόσφατες καταιγίδες είδαν τις καλλιέργειές τους να χάνονται στο νερό και την λάσπη και τώρα κινούνται νομικά εναντίον του ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού…

«Ο ΓΟΕΒ μας ζητά χρήματα και εμείς πληρώνουμε και αν δεν πληρώσουμε μας «τρέχει». Όμως  αν και πληρώνουμε δεν μας παρέχει καμία ασφάλεια. Έτσι τώρα είναι καιρός να τον «τρέξουμε» εμείς », δηλώνουν αγρότες της περιοχής.

Να σημειωθεί πως μαζί με την φετινή καλλιεργητική περίοδο που χάθηκε, χάνεται και η περυσινή, αφού τα χωράφια με το καλαμπόκι  δεν μπορούν να καθαρισθούν , εκτός και αν οι πληγέντες αγρότες της περιοχής αλλάξουν καλλιέργεια.

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών