Αχαΐα: Χάθηκαν τα ίχνη της νότιας χάραξης | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αχαΐα: Χάθηκαν τα ίχνη της νότιας χάραξης

Δημοσίευση: 5:58 μ.μ. | 15/10/16

Στο ακουστικό τους περιμένουν οι φορείς της Αχαΐας που μετέχουν στην επιτροπή για την αλλαγή χάραξης της Πατρών-Πύργου 

Η προμελέτη που είχε δεσμευθεί το υπουργείο Υποδομών να εκπονήσει μέχρι τα
τέλη Σεπτεμβρίου είναι άγνωστο αν έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι κρούσεις που έκαναν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για νέα συνάντηση δεν ευοδώθηκαν μέχρι σήμερα και δηλώνουν πλέον αποφασισμένα να προσφύγουν στην ΕΕ.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Τα μέλη της συντονιστικής (ορισμένα εκ των οποίων είναι φίλα προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ) αισθάνονται δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το αίτημά του, για νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, δεν έχει ικανοποιηθεί. Επιπλέον, όλες οι δηλώσεις που έχουν γίνει σχετικά με την εκτέλεση του έργου επιτρέπουν στους κόλπους της επιτροπής την εκδοχή ότι γίνεται πλέον μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος από την πλευρά της πολιτείας.

Στη συντονιστική για την αλλαγή χάραξης δεν πέρασε απαρατήρητο ότι και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, στην απάντηση που έδωσε στον βουλευτή Αχαΐας -του Ποταμιού- Ιάσωνα Φωτήλα για την Πατρών-Πύργου, δεν έκανε καμία αναφορά στο σχετικό αίτημα των τοπικών φορέων.

Ο Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Ο υπουργός δήλωσε ότι, στα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του 5ου τμήματος «Βάρδα-Σαγέικα» του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, και πρόσθεσε ότι η 4η θα γίνει μόλις εγκριθούν από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων τα νέα τεύχη δημοπράτησης, για τα οποία ισχυρίστηκε ότι είναι διαδικασία λίγων ημερών. Παράλληλα, δήλωσε ότι δέσμευση της αρμόδιας υπηρεσίας είναι η δημοπράτηση όλων των τμημάτων ως τον Φεβρουάριο του 2017, η αποστολή του φακέλου του έργου στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον Μάρτιο και η έγκρισή του τον Απρίλιο.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Ωστόσο, ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε την πρόθεση του να μη δώσει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν συνηθίζω να δίνω ημερομηνίες ολοκλήρωσης έργων και διαγωνισμών, γιατί μέχρι να φτιάξουμε το θεσμικό πλαίσιο και τα ηλεκτρονικά συστήματα, με το μπάχαλο που έχουμε κληρονομήσει, κανένας, ούτε μάγοι, δεν μπορεί να δώσει ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν, για διάφορους λόγους. Θα το κάνουμε θεσμικά και τότε θα μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να δεσμεύεται και να δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις».

Μιχάλης Βασιλάκης

Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών