Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο Δημοτικό του Προφήτη | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο Δημοτικό του Προφήτη

Δημοσίευση: 11:56 π.μ. | 11/10/16
den-estilan-ta-pedia-tous-sto-dimotiko-tou-profiti

Μόνο 13 από τους 130 μαθητές προσήλθαν για μάθημα

Δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο Δημοτικό σχολείο του Προφήτη στο Δήμο Βόλβης, σήμερα, οι περισσότεροι γονείς.

Ύστερα από μία επεισοδιακή μέρα χθες, κατά την οποία έβαλαν λουκέτο στην κεντρική πόρτα και ανήρτησαν ελληνικές σημαίες, βρίσκονται από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από το σχολικό κτίριο.

Η αποχή του μεγαλύτερου αριθμού των παιδιών από τα μαθήματα αποφασίστηκε από τους γονείς ύστερα από γενική συνέλευση χθες το βράδυ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επιλογή του σχολείου τους ως δομή εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων.

«Από τα 130 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο προσήλθαν τα 13. Διευθυντής και δάσκαλοι βρίσκονται στη θέση τους. Το πρωί οι μαθητές έκαναν την προσευχή τους και το σχολείο θα λειτουργήσει», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

Η αποχή είναι μία αντίδραση στη φοίτηση των προσφυγόπουλων, ανέφερε ο κ. Ανανιάδης ο οποίος όμως επισήμανε πως χθες κατά τη συνάντηση του με τους γονείς συζητήθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα θέματα, δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την εμβολιαστική κατάσταση των προσφυγόπουλων και τη δημόσια υγεία.

Ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε μάλιστα ότι στο δημοτικό σχολείο του Προφήτη δεν λειτουργεί ολοήμερο πρόγραμμα, οι μαθητές αποχωρούν στις 13:15, επομένως ούτε καν συναντιούνται με τα προσφυγόπουλα.

Σχετικό άρθρο: Γονείς στο δήμο Βόλβης δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σήμερα στο σχολείο λόγω προσφυγόπουλων

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών