Δημοσίευμα του Bloomberg, προκαλεί αύξηση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Δημοσίευμα του Bloomberg, προκαλεί αύξηση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα

Δημοσίευση: 10:24 μ.μ. | 4/10/16
dhmosieyma-toy-bloomberg-prokalei-aukshsh-twn-apodosewn-sta-kratika-omologa

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για πιθανή μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ

Οι αποδόσεις κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης αυξήθηκαν και η ισοτιμία του ευρώ ενισχύθηκε μετά από δημοσίευμα του
πρακτορείου Bloomberg ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πιθανόν να μειώσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων της, παρά την υποτονική οικονομική ανάκαμψη και τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό, αναφέρουν οι Financial Times.

To δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, σημειώνει ότι η ΕΚΤ θα μειώσει «πιθανόν» τις αγορές ομολόγων της, ενδεχομένως κατά 10 δις. ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε στους Financial Times ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο δεν συζήτησε τα θέματα αυτά, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Μάριο Ντράγκι στην τελευταία συνέντευξη τύπου και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2017 και οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν τη χρονική επέκταση, ίσως και την αύξησή του, οπότε κάθε «οσμή» για το αντίθετο είχε φυσικά αρνητική επίδραση στην αγορά, σημειώνουν οι FT.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας αυξήθηκαν περίπου 4 μονάδες βάσης (0,04 της ποσοστιαίας μονάδας). Η ισοτιμία του ευρώ αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, ενώ υποχωρούσε πριν έως 0,7%.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών