Διαψεύδει το Κρεμλίνο τα περί εκτύπωσης δραχμών | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τα περί εκτύπωσης δραχμών

Δημοσίευση: 7:36 μ.μ. | 14/10/16
Κανένα αίτημα δεν υπήρξε από την Αθήνα προς τη Μόσχα για εκτύπωση δραχμών σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός
Οικονομικών έχουν δηλώσει επανειλημμένως σε διάφορα επίπεδα, ότι η ελληνική πλευρά και οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία για βοήθεια.

Η διάψευση του Κρεμλίνου έρχεται μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος βιβλίου γάλλων δημοσιογράφων το οποίο περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν του εκμυστηρεύτηκε πως τον είχε ρωτήσει ο Αλέξης Τσίπρας αν μπορεί η Ελλάδα να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.

Την είδηση της διάψευσης μετέδωσε σύμφωνα με την ΕΡΤ το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Η κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών περί προσπάθειας της Αθήνας να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, από το Κρεμλίνο ακολούθησε σχετική διαρροή του Μαξίμου χθες το οποίο υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια προσέγγιση.

«Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», ανέφεραν συγκεκριμένα κυβερνητικές πηγές στον Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ίδιο άλλωστε τόνισε με ανακοίνωσή του και ο πρώην υπουργός Οικονομικών  Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος υπογράμμισε σήμερα ότι «δεν υπήρξε σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό» ούτε και είχε συμμετάσχει ο ίδιος σε διαβουλεύσεις του Αλέξη Τσίπρα με ρώσους αξιωματούχους.

Οι «εξομολογήσεις» Ολάντ

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, αργά το απόγευμα, κυκλοφόρησαν αποσπάσματα από το βιβλίο δημοσιογράφων της εφημερίδας Le Monde, στα οποία εμφανίζεται το όνομα του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις «εξομολογήσεις» του γάλλου Προέδρου, ο  Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είχε ρωτήσει τον ίδιο εάν μπορεί να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.

Σύμωνα με το ββλίο, ο Πούτιν φέρεται να είπε στον γάλλο Πρόεδρο ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, «γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν». Ο Πούτιν δικαιολογήθηκε για την πληροφορία που έδωσε λέγοντας στον Ολάντ ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν είναι κάτι που επιθυμεί η Ρωσία.

«Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ίσως για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και, δεύτερον, για να μου πει -και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος, που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί» φέρεται να είναι η εκτίμηση του Ολάντ, όπως προκύπτει από όσα αναφέρονται στο βιβλίο.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών