Διάψευση Τσακαλώτου ότι αμφισβήτησε τη συμμετοχή στο Ευρώ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Διάψευση Τσακαλώτου ότι αμφισβήτησε τη συμμετοχή στο Ευρώ

Δημοσίευση: 9:50 μ.μ. | 4/10/16
diapseysh-tsakalwtoy-oti-amfisbhthse-th-symmetoxh-sto-eyrw

Απορρίπτει ο υπουργός Οικονομικών δημοσιεύματα ότι υπονόησε πως τίθεται θέμα για την θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη στο πλαίσιο της συζήτησης της υποεπιτροπής της Βουλής για το χρέος και την απομείωσή του

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ποτέ δεν προβληματίστηκε για το «αν η Ελλάδα μπορεί να επιζήσει σ’ αυτή την Ευρωζώνη».

Διευκρινίζει ότι αυτό που θέτει και έθετε ήδη από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι να υπάρξει συζήτηση για την αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης «δεν αμφισβητεί, δηλαδή, την πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ».

Σημειώνεται ότι το ζήτημα της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το θέτει και στις διεθνείς παρεμβάσεις του.

Αφορμή για τις διευκρινίσεις στάθηκε η αποστροφή του κατά την παρέμβασή του στη Βουλή και απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε: «Κάνατε το πρόγραμμα, αλλά οι απόψεις σας για το πού πηγαίνει η Ευρωζώνη, για το πώς πρέπει να βελτιωθεί, αν μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει σε μια τέτοια Ευρωζώνη και αν δεν μπορεί, τι χρειάζεται να γίνει, καθαρές κουβέντες δεν ακούσαμε, ούτε από εσάς, ούτε από τον κ. Στουρνάρα. Νομίζω ότι είναι ο καιρός αυτή η συζήτηση να γίνει».

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών