Δούρου: Το 2016, το πρώτο έτος που η ΠΑΤΤ δημοσιεύει ισολογισμό ελεγμένο από ορκωτούς ελεγκτές | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Δούρου: Το 2016, το πρώτο έτος που η ΠΑΤΤ δημοσιεύει ισολογισμό ελεγμένο από ορκωτούς ελεγκτές

Δημοσίευση: 8:16 μ.μ. | 12/10/16
douroy-to-2016-to-prwto-etos-poy-h-patt-dhmosieuei-isologismo-elegmeno-apo-orkwtous-elegktes

Τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, κάνοντας λόγο για την ανάγκη αλλαγής στο πρότυπο άσκησης Διοίκησης

Τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής για την περίοδο 2015 - 2019, παρουσίασε αναλυτικά την Τετάρτη, στη συνεδρίαση της Ειδικής
Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης, κ. Γιάννη Μπαλάφα και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Στην εισήγησή της, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως το αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο στηρίχθηκε στη διαβούλευση με φορείς και συλλογικότητες των τοπικών κοινωνιών, στη διαφάνεια των διαδικασιών και στην εξωστρέφεια, δίνει έμφαση στην «κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση με μοχλούς ανάπτυξης την πολιτιστική της ταυτότητα, τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, την προστασία της εργασίας, την τεχνολογία και την καινοτομία».
Το 2016 είναι το πρώτο οικονομικό έτος για το οποίο η ΠΑΤΤ θα δημοσιεύσει ισολογισμό ελεγμένο από ορκωτούς ελεγκτές
"Το 2016 είναι το πρώτο οικονομικό έτος για το οποίο η ΠΑΤΤ θα δημοσιεύσει ισολογισμό ελεγμένο από ορκωτούς ελεγκτές" είπε κατά τη διάρκεια της εισήγησής της η Ρένα Δούρου ενώ πρόσθεσε πως "υπήρξαν συναλλαγές σε βάρος της ΠΑΤΤ στο διάστημα 2006 -2013, διερευνώμενου ύψους 925.000 ευρώ. Έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και ήδη του θέματος έχει επιληφθεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας".

«Κεντρικό σημείο αναφοράς» του σχεδιασμού είναι «η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και η ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην ολοκληρωμένη και ισόρροπη ανάπτυξη της Αττικής». Στην τοποθέτησή της η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε σειρά συγκεκριμένων αναπτυξιακών δράσεων και έργων υποδομής (αντιπλημμυρικά, κ.α.), προστασίας του περιβάλλοντος, κοινωνικής πολιτικής, που υλοποιούνται από την Περιφέρεια.
Κάθε προσπάθεια αναπτυξιακού σχεδιασμού, στήριξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της έρευνας, της προσέλκυσης επενδύσεων, είναι καταδικασμένη, αν δε συνοδεύεται από ένα νέο πρότυπο οργάνωσης και άσκησης Διοίκησης
"Κάθε προσπάθεια αναπτυξιακού σχεδιασμού, στήριξης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της έρευνας, της προσέλκυσης επενδύσεων, είναι καταδικασμένη, αν δε συνοδεύεται από ένα νέο πρότυπο οργάνωσης και άσκησης Διοίκησης, χωρίς γραφειοκρατία, διαφθορά, αδιαφάνεια" ανέφερε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε αναλυτικά στους πόρους χρηματοδότησης - το ΠΕΠ Αττικής, το ΠΔΕ, τους ίδιους πόρους - του στρατηγικού σχεδιασμού.

Παράλληλα η Περιφερειάρχης περιέγραψε τις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής για την οικοδόμηση ενός νέου προτύπου εξουσίας, επισημαίνοντας «συγκεκριμένα βήματα» που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή. Μεταξύ άλλων, ανέφερε την καταγραφή για πρώτη φορά των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, την ομογενοποίηση των διοικητικών πράξεων των Υπηρεσιών, τη μείωση του επιπέδου των υπογραφών ακόμη και σε μία για τις περιπτώσεις που ο πολίτης πρέπει να εξυπηρετείται αυθημερόν, την κατάρτιση της Χάρτας Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών, τη μηδενική ανοχή που επιδεικνύει στους επίορκους υπαλλήλους θέτοντάς τους αμέσως σε διαθεσιμότητα και παραπέμποντάς τους στη δικαιοσύνη. "Η Αττική [...] έχει επιλέξει να δώσει τη μάχη της ανάπτυξης με όρους αλλαγής του υποδείγματος άσκησης διοίκησης και όχι επιφανειακών, άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, εξαγγελιών" σημείωσε χαρακτηριστικά η κα. Δούρου.

Μετά το τέλος της εισήγησής της, η Περιφερειάρχης Αττικής απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών, ενώ έμεινε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου επί έξι ολόκληρες ώρες προκειμένου να λύσει τις απορίες τους.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών