Εντυπωσιακή εκκίνηση από την Ολυμπία για τον 3ο «Tour du Peloponnese» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Εντυπωσιακή εκκίνηση από την Ολυμπία για τον 3ο «Tour du Peloponnese»

Δημοσίευση: 2:29 μ.μ. | 4/10/16
3o-tour-du-peloponnese

Θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου

Από την Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε χθες η 3η Περιήγηση Κλασσικών Αυτοκινήτων «Tour du Peloponnese», που διοργανώνει η Ομάδα Scuderia Triskelion σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Πυθαγόρας και την ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου
Αθλητισμού) και την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στόχος της περιήγησης, στην οποία συμμετέχουν 12 πληρώματα από το εξωτερικό - από την Αμερική, την Αγγλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία ενώ υπάρχει κι ένα «μεικτό» πλήρωμα, το Ελληνοϊρανικό – και 8 ελληνικά πληρώματα (σ.σ θα προστεθούν στην περιήγηση μέσα στις επόμενες ημέρες) είναι η ανάδειξη των πιο όμορφων και σημαντικών πολιτιστικών μνημείων της Πελοποννήσου. Έτσι, μέχρι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες θα περάσουν από τον Επικούρειο Απόλλωνα (σ.σ χθες, μετά την Ολυμπία) τον Μυστρά, τη Μάνη, τη Μονεμβασιά, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες.

3o-tour-du-peloponnese2

Με εντυπωσιακά κλασικά αυτοκίνητα…

Πριν την έναρξη, οι ιδιοκτήτες είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών και επισκεπτών. Το πιο εντυπωσιακό δεν ήταν άλλο από την JAQUAR XK του 1959, που είναι και το πιο παλιό όχημα της περιήγησης, ενώ το πιο καινούργιο, είναι ένα  FIAT του 1982.

Εκκίνηση στα κλασικά αυτοκίνητα, έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ο αντιδήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδείας και Αθλητισμού Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Ολυμπιακών Θεμάτων Ρόη Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Τ.Κ Χάρης Σπηλιόπουλος και ο εφημέριος Αρχαίας Ολυμπίας πατ. Μιχαήλ Μπότσας.

3o-tour-du-peloponnese3

Ραντεβού το 2017 στην Ολυμπία

Ο Αλυτάρχης του «Tour du Peloponnese» Γιάννης Καράμπελας, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την υποστήριξη και την φιλοξενία, δεσμευόμενους ότι το 4ο  «Tour du Peloponnese» θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία, με διαμονή στην περιοχή, αφού στόχος της διοργάνωσης είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ενώ υποσχέθηκε ότι θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή η επόμενη περιήγηση, αφού θα συμμετάσχουν και προπολεμικά αυτοκίνητα.

3o-tour-du-peloponnese4
Πηγή: patrisnews.com

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών