Επιστροφή 25% του φόρου εισοδήματος στους δικαστικούς | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Επιστροφή 25% του φόρου εισοδήματος στους δικαστικούς

Δημοσίευση: 8:53 μ.μ. | 12/10/16
epistrofi-25-tou-forou-isodimatos-stous-dikastikous

Τι προβλέπει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Εσόδων

Την απόφαση να προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης μισθοδικείου για την επιστροφή του 25% του φόρου των δικαστικών, έλαβε η κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που έχει ανοίξει νέος κύκλος αντιπαράθεσης στους κόλπους της Δικαιοσύνης με αφορμή τη συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών πέρα των 67 ετών που προβλέπει το Σύνταγμα.

Με εγκύκλιό του με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, καλεί τις εφορίες να εκτελέσουν την απόφαση μισθοδικείου το οποίο έκανε γνωστό ότι «ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών θα υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων).

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».

Δείτε εδώ την εγκύκλιο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών