Αίθουσα διδασκαλίας για τα προσφυγόπουλα στη Ρόδο | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Αίθουσα διδασκαλίας για τα προσφυγόπουλα στη Ρόδο

Δημοσίευση: 10:35 μ.μ. | 13/10/16
ethousa-didaskalias-gia-ta-prosfigopoula-sti-rodo

Τον χώρο του Κέντρου επισκέφθηκε ο δήμαρχος της πόλης

Τον χώρο του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, που βρίσκεται στην οδό Αυστραλίας, στην πόλη της Ρόδου,
επισκέφτηκε σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος και εξέτασε, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα συνεργασίας με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, για τη δημιουργία αίθουσας διδασκαλίας για τα μικρά παιδιά.

Για τις ανάγκες της αίθουσας θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο κτίριο, ενώ θα κληθούν να διδάξουν στα παιδιά ευαισθητοποιημένοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

Ο δήμαρχος, αναφερόμενος στους σχεδιασμούς του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για τη δημιουργία τάξεων υποδοχής για παιδιά προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε ότι στη Ρόδο η τάξη αυτή θα δημιουργηθεί εντός του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας.

Αυτήν τη στιγμή, στο Κέντρο φιλοξενούνται 16 παιδιά, ηλικίας από έξι έως δώδεκα ετών και ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε, ότι εκτός της στέγης και της τροφής, θα πρέπει να λάβουν βασικά εφόδια ώστε να απασχολούνται δημιουργικά και να ανταποκριθούν κατά το δυνατόν, στο θέμα της εκμάθησης των ελληνικών και της ξένης γλώσσας.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών