Έξαλλοι γονείς βάζουν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε προσφυγόπουλα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Έξαλλοι γονείς βάζουν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε προσφυγόπουλα

Δημοσίευση: 12:47 π.μ. | 9/10/16
exalli-gonis-vazoun-louketo-se-scholio-pou-tha-pane-prosfigopoula

«Δεν είμαστε ρατσιστές» λένε

Ανάστατοι είναι οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης -κυρίως για τα 8οo, 9οo, 11ο και 15οo- όταν πληροφορήθηστα από τα παιδιά τους ότι από τη Δευτέρα θα πηγαίνουν μαζί τους στο σχολείο και 15 προσφυγόπουλα.

Ήδη υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωνα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών.

Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, αναφέρει το lesvosnews.gr.

Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά. «Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν» λένε. Μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα.

Από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα: 5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία (έχουν βιβλιάρια υγείας), ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από  γονείς Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, κυρίως με τον τρόπο που γίνεται, αφού όπως υποστηρίζουν μένουν πολλές «σκιές» σε όλη τη διαδικασία.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών