Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε, αποσυναρμολογούσε και πουλούσε Ι.Χ. | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε, αποσυναρμολογούσε και πουλούσε Ι.Χ.

Δημοσίευση: 2:15 π.μ. | 19/10/16
exarthrothike-spira-pou-ekleve-aposinarmologouse-ke-poulouse-i-ch

Έξι συλλήψεις στα Γλυκά Νερά

Μια πολυμελή σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα με σκοπό την ολόκληρη ή τμηματική πώλησή τους εξάρθρωσε η Αστυνομία στα Γλυκά Νερά.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, ηλικίας από 27 έως 33 ετών και ένας 20χρονος Αλβανός, ενώ αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες έφτιαξαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή αυτοκινήτων και την περαιτέρω διάθεσή τους στην αγορά, είτε αυτοτελώς με παραποιημένα στοιχεία, είτε τμηματικά ως ανταλλακτικά. Για το σκοπό αυτό, μέλη της σπείρας έκλεβαν οχήματα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρούσε ένας εκ των συλληφθέντων. Εκεί, αφού πρώτα έκαναν τις απαραίτητες εργασίες αποσυναρμολόγησης και παραποίησης των στοιχείων τους, διοχέτευαν στην αγορά τα προς πώληση οχήματα και εξαρτήματα μέσω αγγελιών. Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, εξυπηρετούσαν συγκεκριμένες «παραγγελίες».

Από έρευνα που διενεργήθηκε στο συνεργείο, καθώς και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλειδιών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, 6.300 ευρώ, καθώς και πέντε αυτοκίνητα η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δύο περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών