Φοιτητές με πανό και συνθήματα στη σύνοδο των πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη (βιντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Φοιτητές με πανό και συνθήματα στη σύνοδο των πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη (βιντεο)

Δημοσίευση: 6:47 μ.μ. | 14/10/16

«Θεωρούμε ότι η κατάσταση στην εκπαίδευση έχει φτάσει σε ένα οριακό»

Παρέμβαση στην αίθουσα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των πρυτάνεων των πανεπιστημίων της χώρας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Οι φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της παιδείας.

«Θεωρούμε ότι η κατάσταση στην εκπαίδευση έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Τα πορίσματα του εθνικού διαλόγου έρχονται να ευθυγραμμίσουν την κατάσταση σε σχέση με τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα με το ζοφερό τοπίο που υπάρχει στην αγορά εργασίας. Για μας τα πορίσματα του εθνικού διάλογου έχουν συγκεκριμένο στόχο αυτό της διάλυσης των πτυχίων και της μεταφοράς των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων σε κύκλους σπουδών έξω από τα ίδια τα πτυχία. Εμείς δηλώνουμε ότι το φοιτητικό κίνημα δεν θα επιτρέψει τέτοια υποβάθμιση των σπουδών και των εφοδίων που παίρνουμε από το πανεπιστήμιο», τόνισε η Πέννυ Κουτσού φοιτήτρια της Φιλοσοφικής.

O πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Αχιλλέας Ζαπράνης, άκουσε τα αιτήματα τους, πρότεινε στους φοιτητές να συμμετέχει αντιπροσωπεία τους στη σύνοδο, ωστόσο αυτοί αρνήθηκαν και τονίζουν πως θα παραμείνουν στην αίθουσα μέχρι να ακυρωθεί.

Δείτε στα βίντεο του thestival.gr, αναλυτικά τι δήλωσαν ο Κωνσταντίνος Κυριακού φοιτητής Χημικού και η Πέννυ Κουτσού φοιτήτρια της Φιλοσοφικής.

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών