Γέμισαν χαμόγελα τα πρόσωπα των προσφυγόπουλων | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Γέμισαν χαμόγελα τα πρόσωπα των προσφυγόπουλων

Δημοσίευση: 5:21 μ.μ. | 4/10/16
gemisan-chamogela-ta-prosopa-ton-prosfigopoulon

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μοίρασε παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη

Στα προσφυγόπουλα των δομών «Ελπίδα» στην Ευκαρπία και «Αλεξίλ» στο Δερβένι Θεσσαλονίκης διένειμε παιχνίδια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον συντονιστή της Περιφέρειας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό Χάρη Αηδονόπουλου, που μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μοιράστηκαν λούτρινα παιχνίδια, σχολικά είδη, παζλ και είδη για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, που προέρχονται από το φορτίο 21 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο εστάλη από την οργάνωση «Orphan Grain Train» των ΗΠΑ.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται διανομή παιχνιδιών σε προσφυγόπουλα. Εκτός από παιχνίδια θα μοιράσουμε και βιβλία» σημείωσε ο κ. Αηδονόπουλος και διευκρίνισε ότι «θα επαναληφθούν τέτοιου είδους δράσεις [...]». Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι μέρος του φορτίου της ανθρωπιστικής βοήθειας από τις ΗΠΑ διανέμεται επίσης σε συσσίτια και κοινωνικές δομές στην περιφέρεια.

Ο κ. Αηδονόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη λειτουργία της δομής «Ελπίδα» επισημαίνοντας ότι ο χώρος πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές, είναι καλά οργανωμένος, διαθέτει αρκετή υποστήριξη από ανθρώπινο δυναμικό, ενώ λειτουργούν στη δομή χώροι ανάπτυξης δεξιοτήτων για παιδιά και υγειονομικής φροντίδας, περιβόλι με οπωροκηπευτικά που παράγει ακόμη και φυτικό λίπασμα, εργαστήριο και κήπος.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών