Γρήγορο συμβιβασμό Deutsche Bank - ΗΠΑ επιθυμεί η Γερμανία | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Γρήγορο συμβιβασμό Deutsche Bank - ΗΠΑ επιθυμεί η Γερμανία

Δημοσίευση: 10:31 μ.μ. | 12/10/16
grhgoro-symbibasmo-deutsche-bank-hpa-epioymei-h-germania

Το Βερολίνο επιθυμεί γρήγορο συμβιβασμό μεταξύ της Deutsche Bank και της αμερικανικής κυβέρνησης, σχετικά με το πρόστιμο για τις πωλήσεις τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων με παραπλανητικό τρόπο

Στόχος είναι η τράπεζα να εστιάσει στην αναμόρφωση του επιχειρηματικού μοντέλου της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα πρέπει να προωθήσει μέτρα όπως περικοπές θέσεων εργασίας, μια γρήγορη στροφή στη διαδικτυακή τραπεζική (online banking) και το κλείσιμο καταστημάτων, στο πλαίσιο μίας στρατηγικής που θα δώσει τη δυνατότητα στις γερμανικές τράπεζες να αντέξουν τις ρυθμιστικές αλλαγές και τα χαμηλά επιτόκια, δήλωσε αξιωματούχος. Η διευθέτηση της υπόθεσης στις ΗΠΑ θα δημιουργήσει το περιθώριο για να προχωρήσει η διαδικασία αυτή, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

«Αφού η Deutsche Bank θα έχει συμβιβασθεί με τους Αμερικάνους, θα μπορεί και πάλι να συγκεντρωθεί στα θέματά της», δήλωσε ο Μίχαελ Φουξ, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ. Η προσαρμογή βρίσκεται σε εξέλιξη και «η διοίκηση της τράπεζας χρειάζεται χρόνο», για να διορθώσει τα λάθη «10 χρόνων και πλέον», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών