Η απάντηση Παππά σε Σκουρλέτη: Χωρίς αυτή την κυβέρνηση δε θα είχαν γίνει πολλά | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Η απάντηση Παππά σε Σκουρλέτη: Χωρίς αυτή την κυβέρνηση δε θα είχαν γίνει πολλά

Δημοσίευση: 10:04 μ.μ. | 14/10/16
h-apanthsh-pappa-se-skoyrleth-xwris-ayth-thn-kyvernhsh-de-tha-eixan-ginei-polla

Ο υπουργός Επικρατείας διαφώνησε με όσους λένε ότι το πρόγραμμα και η διακυβέρνηση είναι ακραία νεοφιλελεύθερη, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία μείγμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των πιέσεων των εταίρων. Ζήτησε αυτοκριτική, όχι αυτομαστίγωμα της αριστεράς

Αυτοκριτική, όχι αυτομαστίγωμα, ζήτησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απάντησε στον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη, καθώς χαρακτήρισε τη συμφωνία “μείγμα της δικής μας πολιτικής και όσων συμφωνήθηκαν με τους εταίρους”, ζητώντας από όλους να μην ξεχνούν πως χάρη σε αυτή την κυβέρνηση έγιναν ορισμένες κρίσιμες παρεμβάσεις.

“Μακριά από μας κάθε ανάλυση που αρνείται να δει τα προβλήματα αλλά ερώτημα: χωρίς την κυβέρνηση θα είχε επωφεληθεί ο λαός μας από τις 100 δόσεις; Θα είχαν πρόσβαση στην υγεία 2,5 εκ. ανασφάλιστοι θα είχαν ανοίξει στην ώρα τους τα σχολεία; Θα είχαμε εξασφαλίσει 300 εκ από τους καναλάρχες, σύντροφοι”; αναρωτήθηκε.

“Διαφωνώ ριζικά με όσους λένε ότι το πρόγραμμα και η διακυβέρνηση που ασκείται είναι ακραία νεοφιλελευθερη. Η συμφωνία είναι μίγμα της δικής μας πολιτικής και αυτής που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας. Αυτό θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και γι' αυτό πονηρά μας ρωτούν 'υιοθετείτε τη συμφωνία;'” είπε.

“Είμαστε περήφανοι. Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στο τιμόνι της χώρας. Έχουμε διαλύσει το παραμύθι των μονόδρομων. Το άγχος των αντιπάλων μας είναι να φύγουμε από τη διακυβέρνηση και να ζητήσουμε συγνώμη που τους νικήσαμε”, συνέχισε, θέλοντας να τονώσει το ηθικό των συνέδρων.

Τους προέτρεψε μάλιστα να πουν “όχι στο αυτομαστίγωμα της Αριστεράς” καθώς όπως είπε:

“Βρισκόμαστε σε ένα συνέδριο το οποίο καλείται να απαντήσει στο πως μπορεί να πάει καλύτερα η διακυβέρνηση στην οποίο το κόμμα μας είναι κορμός. Βιώνουμε ένα πετυχημένο ιστορικό πείραμα. Δε θα μας επιβάλουν οι αντίπαλοι να ζητήσουμε συγνώμη και να ντρεπόμαστε που τους νικήσαμε. Θα τελειώσουμε οριστικά με την αριστερά που αυτομαστιγώνεται. Η αριστερά θα κάνει την αυτοκριτική της κάθε στιγμή αλλά μέσα στον καμβά της ιστορικής της δικαίωσης”.

Εκτίμησε άλλωστε ότι οι πολίτες επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ διότι: “Ήταν το δικό μας ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο που κατάφερε το ξέσπασμα των μαζών να το κάνει πολιτική προοπτική” και είπε ότι δικαιώθηκε η στρατηγική στην Ευρώπη, καθώς “μας οδηγεί τώρα να διοργανώνουμε με επιτυχία τη Σύνοδο του νότου, ποιος θα το πίστευε;”.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του κόμματος, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι “πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κόμμα αντάξιο των περιστάσεων που θα ανοίξει τις πόρτες του και θα εντάξει απλό λαϊκό κόσμο. Αυτό είναι το μεγάλο μας χρεος κι έχουμε άλλη μια ευκαιρία με αυτό το συνέδριο να ανταποκριθούμε”, υπενθυμίζοντας ότι το Γενάρη του 2015 χάθηκε “η μεγάλη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα κόμμα αντάξιο της κοινωνίας, το κόμμα που έχει ανάγκη η κοινωνία, το κόμμα που θα εγγυηθεί τη μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση”.

Βίκυ Σαμαρά - News247

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών