Η επιτροπή Αναθεώρησης και το παρασκήνιο με Τζιτζικώστα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η επιτροπή Αναθεώρησης και το παρασκήνιο με Τζιτζικώστα

Δημοσίευση: 4:05 μ.μ. | 6/10/16
h-epitroph-anathewrhshs-kai-to-paraskhnio-me-tzitzikwsta

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ήταν μεταξύ των προσώπων στα οποία έγινε κρούση για συμμετοχή στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. Γιατί τελικά δεν δέχθηκε να συμμετάσχει

Ένα πρόσωπο έκπληξη έκρυβε η αρχική πρόταση της κυβέρνησης για τα την επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε εκτός από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου (που θα συμμετέχει κανονικά), να είναι μέλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης, ήταν να εκπροσωπηθούν και οι δύο μεγάλες περιφέρειες στο διάλογο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Αν και αρχικά ο κ. Τζιτζικώστας φέρεται να ήταν θετικός, τελικά αποφάσισε να μην πει το μεγάλο ναι, καθώς σίγουρα μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημιωθεί ότι οι προτάσεις του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είχαν αντιμετωπιστεί θετικά από τον κ. Τζιτζικώστα ο οποίος είχε δώσει το παρών και στην εκδήλωση της Βουλής για το Σύνταγμα ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα τότε σε πηγαδάκι δημοσιογράφων που είχε στηθεί, ο κ. Τζιτζικώστας δεν έκρυψε ότι οι προτάσεις Τσίπρα κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση. «Αν δεν συναινέσει η ΝΔ θα είναι λάθος» είχε πει χαρακτηριστικά.

Τότε ειχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τζιτζικώστας, είχε στηρίξει αφανώς τον κ. Μητσοτάκη στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, ωστόσο από εκεί και πέρα η σχέση τους είχε αρκετές κρίσεις. Το θέμα διευθετήθηκε με την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, όταν και οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα.

Επομένως, ο κ. Τζιτζικώστας, δεν θα μπορούσε να ξανανοίξει το εσωκομματικό μέτωπο, ακόμα και αν έβλεπε θετικά τη συμμετοχή του στην επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών