Η Τουρκία ρίχνει τους τόνους (βιντεο) | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Η Τουρκία ρίχνει τους τόνους (βιντεο)

Δημοσίευση: 8:59 μ.μ. | 12/10/16
h-toyrkia-rixnei-toys-tonoys

Στροφή 180 μοιρών από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας με αφορμή την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν

Ο Τσαβούσογλου, απαντώντας σε τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, σημείωσε ότι κανείς δεν απειλεί την Ελλάδα και πως ο Ερντογάν εξέφρασε προσωπική άποψη για το πόσο σωστές ήταν ή όχι οι συμφωνίες

Ρίχνει τους τόνους για όσα ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για την Συνθήκη της Λωζάνης, από την πλευρά των γειτόνων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνοντας ότι η Τουρκία δεν απειλεί την Ελλάδα, ούτε καμία άλλη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια εξωτερικών και άμυνας  Ντόρα Μπακογιάννη, στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του  Συμβουλίου της Ευρώπης απηύθυνε, εκ μέρους του ΕΛΚ, την ακόλουθη ερώτηση στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου.

«Μετά την 15η Ιουλίου, όταν ο λαός της Τουρκίας προστάτευσε τη δημοκρατία του, έχουμε κάποιες περίεργες δηλώσεις από τον πρόεδρο Ερντογάν,  με τις οποίες φαίνεται να αμφισβητεί μακροχρόνιες συμβάσεις, όπως και η Συνθήκη της Λωζάνης, ή απειλεί την Ευρώπη με μη τήρηση της συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες. Η Τουρκία θα τιμήσει την υπογραφή της στις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες;»

Στην απάντησή του ο κ. Τσαβούσογλου, ήταν αποκαλυπτικός σημειώνοντας πως όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις Συμφωνίες. Ειδικότερα είπε: «Όλες οι χώρες πρέπει να τηρούν τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, είτε τους αρέσει είτε όχι.  Αυτό το γεγονός,  δεν σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του, για το πόσο σωστές ήταν αυτές οι συμφωνίες ή πόσο δικαιολογημένες. Ο πρόεδρος Ερντογάν σαφώς μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του για συμφωνίες που έχουν πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα για την Τουρκία. Αυτό είναι ελευθερία έκφρασης. Δεν είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο πρωθυπουργός είχαν απαντήσει στον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος αμφισβήτησε την Συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας ότι "παραχωρήσαμε νησιά που μπορούμε να πατήσουμε με ένα σάλτο"


Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών