Ηλεία: Έφτασαν κι άλλοι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στη Μυρσίνη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ηλεία: Έφτασαν κι άλλοι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στη Μυρσίνη

Δημοσίευση: 2:46 μ.μ. | 1/10/16
hleia-eftasan-ki-alloi-prosfyges-sto-kentro-filoksenias-sth-myrsinh

Με δεδομένο ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Μυρσίνη, χθες έφτασε με τουριστικό λεωφορείο νέα ομάδα

Συνολικά αφίχθησαν 26 άτομα στην πλειοψηφία τους παιδιά.

Πρόκειται για Σύριους πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα στις αρχές Σεπτέμβρη και προωθήθηκαν στην περιοχή της Ηλείας.

Λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι πέρασαν την πύλη του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων οι 26 Σύριοι. Ήδη στο κέντρο υπήρξε κινητικότητα με ομάδα καταγραφής από την 117 ΠΜ Ανδραβίδας και προσωπικό της Αστυνομίας που φρουρούσε το χώρο. Τους νέους πρόσφυγες υποδέχθηκαν ο υπεύθυνος των εθελοντών Γιώργος Αγγελόπουλος και ο εκπρόσωπος των κατοίκων προσφύγων. Από τους 26 οι δέκα είναι ενήλικες και οι 16 παιδιά από νηπιακή ηλικία έως πρόσφυγες. Μια από τις γυναίκες που έφτασαν χθες στο κέντρο είναι έγκυος και φαίνεται πως ακόμα ένα παιδί προσφύγων θα γεννηθεί στη Μυρσίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 26 πρόσφυγες ανήκουν σε ομάδα που πέρασε από την Τουρκία στη Μυτιλήνη στις 10 Σεπτεμβρίου. Καθώς πρόκειται για οικογένειες με πολλά παιδιά αποφασίστηκε η μεταφοράς τους στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης που ενδείκνυται για τέτοιες περιπτώσεις.

Μετά την καταγραφή και τον έλεγχο που έγινε από τους αρμόδιους, οι νέοι πρόσφυγες τακτοποιήθηκαν στα διαμερίσματά τους. Με εξαίρεση δύο οικογένειες συνολικά 11 άτομα που θέλησαν να μην παραμείνουν θέλοντας άλλες... καλύτερες συνθήκες. Έτσι αρχικά μετέβησαν στα Λεχαινά, όπου θέλησαν να στήσουν αντίσκηνο στην πλατεία της πόλης. Μετά απο διαβουλεύσεις ακόμα και με το δήμαρχο οι 11 πρόσφυγες πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με το ΚΤΕΛ.

Πηγή: ilialive.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών