«Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της ΕE» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

«Η εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της ΕE»

Δημοσίευση: 12:31 π.μ. | 12/10/16
i-ekpedefsi-ton-pedion-ton-prosfigon-apoteli-ipsisti-protereotita-tis-ee

Η Επιτροπή έχει χορηγήσει 2,8 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, τόνισε ο Πάνος Καρβούνης

«Η εκπαίδευση ακόμη και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δίνει την αίσθηση ομαλότητας στα παιδιά που έχουν ξεριζωθεί από τις εστίες τους»,
δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, με αφορμή την πρώτη ημέρα υποδοχής χτες σε 15 ελληνικά σχολεία παιδιών προσφύγων και μεταναστών, ενώ αναφέρθηκε στην οικονομική συνδρομή που παρέσχε η Επιτροπή στο πλαίσιο του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης.

«Για την ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χορηγήσει 2,8 εκατ. ευρώ στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεταφορά 9.000 παιδιών προς και από δημόσια σχολεία, καθώς και η προμήθεια σχολικών ειδών», αναφέρει συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή και προσθέτει ότι «ο ΔΟΜ φρόντισε για την ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών και τους εφοδίασε με πακέτα σχολικού υλικού, στα οποία περιλαμβάνονταν τετράδια, στυλό, μολύβια και άλλα αναγκαία εκπαιδευτικά εφόδια. Η πιλοτική φάση υλοποιείται στην ηπειρωτική χώρα και θα διαρκέσει έως το τέλος Ιανουαρίου 2017, με δυνατότητα παράτασης».

«Η επένδυση στην εκπαίδευση σήμερα αποτελεί επένδυση για την καταπολέμηση του κινδύνου να χαθεί μια ολόκληρη γενιά και μια επένδυση για το μέλλον. Και στον τομέα αυτό η ΕΕ ηγείται δια του παραδείγματος», πρόσθεσε ο Πάνος Καρβούνης.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο ΔΟΜ συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα. Νομίζω ότι είναι μία από τις σημαντικότερες δράσεις που έχει προσφέρει ο ΔΟΜ Ελλάδος κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην χώρα. Οτιδήποτε σχετίζεται με την εκπαίδευση είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Δανιήλ Εσδράς, Eπικεφαλής του γραφείου του ΔΟΜ στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σταδιακά, αρχής γενομένης από καταυλισμούς στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη και στην Ήπειρο. Την πρώτη ημέρα, αναχώρησαν από Λαύριο, Ελαιώνα, Δερβένι και από τον καταυλισμό στα Λαγκαδίκια 12 λεωφορεία για να μεταφέρουν τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στα πλησιέστερα σχολεία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος του προγράμματος «Πολυτομεακή βοήθεια και προστασία των μεταναστών και προσφύγων που έχουν αποκλεισθεί στην Ελλάδα».

Όλα τα παιδιά θα παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα από τις 2 ως τις 6 το απόγευμα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών