ΥΠΕΝ: Μη διαπραγματεύσιμο κεκτημένο η δημόσια διαχείριση του νερού | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

ΥΠΕΝ: Μη διαπραγματεύσιμο κεκτημένο η δημόσια διαχείριση του νερού

Δημοσίευση: 12:06 π.μ. | 7/10/16
ipen-mi-diapragmatefsimo-kektimeno-i-dimosia-diachirisi-tou-nerou

«Θα επιθυμούσαμε μια όμοια δήλωση από την αντιπολίτευση, που δυστυχώς δεν έχει γίνει ξεκάθαρα»

«Τόσο η δημόσια, όσο και η μη κερδοσκοπική διαχείριση του νερού,
είναι συνταγματικό μας κεκτημένο, μη διαπραγματεύσιμο από την παρούσα ηγεσία του υπουργείου, όσο και από την Κυβέρνηση συνολικότερα», σημειώνουν κύκλοι του ΥΠΕΝ, προσθέτοντας ότι «θα επιθυμούσαμε μια όμοια δήλωση από την αντιπολίτευση, που δυστυχώς δεν έχει γίνει ξεκάθαρα».

Ειδικότερα, σχετικά με την ανακοίνωση των 11 ΜΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι πρόκειται για θέση που συμμερίζεται και η παρούσα κυβέρνηση, και ειδικότερα για τα έξι σημεία στα οποία αναφέρονται σε αυτήν την ανακοίνωση, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η βιώσιμη και ορθολογική διαχείριση των υδάτων επιτυγχάνεται μέσα από τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής».

«Η αναθεώρησή τους μάλιστα», συνεχίζουν, «θεωρούμε ότι θα πετύχει ακόμα περισσότερο τους στόχους της αειφορίας, μιας που πλέον έχουμε εισάγει όλες τις ουσίες προτεραιότητας και ενσωματώσαμε πλήρως την ευρωπαϊκή οδηγία».

Επισημαίνουν δε, ότι «τα 6 χρόνια που άργησαν οι προκάτοχοί μας να ξεκινήσουν την διαδικασία των πρώτων σχεδίων διαχείρισης, μας έχει φέρει σε δεινή θέση όσο αναφορά στις ημερομηνίες ολοκλήρωσής τους, όμως εργαζόμαστε με ταχύτητα -χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα- για να καταφέρουμε την Ελλάδα να ανακατακτά το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι «η κλιμακωτή τιμολόγηση, όπως και άλλα εργαλεία (νησιωτικότητα, κοινωνικό τιμολόγιο, βιώσιμο αγροτικό τιμολόγιο, επαναχρησιμοποίηση, γκρι νερό και άλλες ορθές πρακτικές) έχουν ήδη προβλεφθεί στην επερχόμενη ΚΥΑ κοστολόγησης υπηρεσιών ύδατος, που θυμίζουμε ήταν και ζητούμενη από πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών