Κατά μέτωπο επίθεση του Μαξίμου στη ΝΔ: «Ωμοί θεσμικοί εκβιασμοί, για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή» | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Κατά μέτωπο επίθεση του Μαξίμου στη ΝΔ: «Ωμοί θεσμικοί εκβιασμοί, για να υπερασπιστεί τη διαπλοκή»

Δημοσίευση: 2:27 μ.μ. | 18/10/16
kata-metwpo-epithesh-tou-maksimou-sth-nd-wmoi-thesmikoi-ekbiasmoi-gia-na-yperaspistei-th-diaplokh

Σκληρή ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να καταλάβει τις συνταγματικές υποχρεώσεις της και να σταματήσει τον «ολισθηρό και επικίνδυνο αντιθεσμικό της κατήφορο» εξέδωσε, με αφορμή τις διαφωνίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, το Μαξίμου

Η κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι μπλοκάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ
με σκοπό να εκβιάσει την απόσυρση του ψηφισμένου για τις τηλεοπτικές άδειες νόμου και να προκαταβάλει την απόφαση του ΣτΕ.

Όπως εκτιμούν παράλληλα στο Μαξίμου, η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει την ακύρωση του διαγωνισμού, την επιστροφή των 258 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες και τη μη εφαρμογή της νομιμότητας.

Από την κυβέρνηση υπενθυμίζουν πάντως στη Νέα Δημοκρατία ότι ο αριθμός των αδειών, που σήμερα δεν της αρέσει, ήταν πάντοτε αρμοδιότητα του αρμόδιου υπουργού, όπως προκύπτει από νόμους του Θεόδωρου Ρουσόπουλου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Προξενεί εντύπωση η σφοδρότητα με την οποία η ΝΔ καταφεύγει σε ωμούς θεσμικούς εκβιασμούς, προκειμένου να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων, το σύστημα αδιαφάνειας και διαπλοκής που επικράτησε στην χώρα τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες», επισημαίνει επιπλέον η ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Είτε δια του γραφείου τύπου της, είτε με δηλώσεις των στελεχών της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία διακηρύσσει ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος 4339/2015.

Όπως είναι γνωστό, το Σύνταγμα προβλέπει την εκλογή του ΕΣΡ από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5, προκειμένου η εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή να συγκροτείται σε ευρύτατη συναινετική βάση. Αυτή την συνταγματική απαίτηση, η ΝΔ την εκμεταλλεύεται, προκειμένου να μπλοκάρει την συγκρότηση του ΕΣΡ, δηλαδή, μια διαδικασία που είναι συνταγματική υποχρέωση της Βουλής.

Το θεσμικό ατόπημα είναι διπλό, καθώς η ΝΔ υιοθετεί την τακτική αυτή, προκειμένου να εκβιάσει την απόσυρση ψηφισμένου νόμου, δηλαδή την ντε φάκτο κατάργηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας!

Για να στηρίξει μάλιστα την βαθύτατα αντιθεσμική της στάση, επικαλείται το επιχείρημα ότι «ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός», επιχειρώντας, με τον τρόπο αυτόν, να προκαταλάβει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Και όλα αυτά γιατί;

1. Για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, και να επιστραφεί το τίμημα των 258 εκατομμυρίων ευρώ, που καλούνται να καταβάλλουν οι υπερθεματιστές.

2. Για να μην εφαρμοστεί η νομιμότητα και να μην κατοχυρωθεί το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπου επί 27 χρόνια, και με δική της, βαρύτατη ευθύνη, οργίασε η αυθαιρεσία και η διαπλοκή.

3. Επειδή δεν της αρέσει ο αριθμός των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, ο οποίος, όμως, τόσο με τον νόμο Ρουσόπουλου, όσο και με τον νόμο Βενιζέλου, ήταν πάντοτε αρμοδιότητα του Υπουργού.

Προξενεί εντύπωση η σφοδρότητα με την οποία η ΝΔ καταφεύγει σε ωμούς θεσμικούς εκβιασμούς, προκειμένου να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων, το σύστημα αδιαφάνειας και διαπλοκής που επικράτησε στην χώρα τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες.

Τους καλούμε να σταματήσουν αυτόν το ολισθηρό και επικίνδυνο αντιθεσμικό κατήφορο όσο είναι ακόμα καιρός και να αναλάβουν τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση μιας δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας.     

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών