Καταιγίδες, σκόνη και άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Καταιγίδες, σκόνη και άνεμοι συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Δημοσίευση: 9:29 π.μ. | 11/10/16
kategides-skoni-ke-anemi-sinthetoun-to-skiniko-tou-kerou

Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα, αναμένονται σήμερα.

Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και ασθενέστερα και τα νότια τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν νεφώσεις με πιθανότητα για λίγους πρόσκαιρους όμβρους.

Μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις δυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης από την Αφρική καθώς στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιάδες 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 26, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 12 έως 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή το πρωί και πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντική αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης με περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους και περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ και στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, τοπικά στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, αναμένονται αραιές νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το βράδυ. Στις Κυκλάδες, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές και εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: weather.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών