Καθησυχάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Καθησυχάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών

Δημοσίευση: 1:08 μ.μ. | 12/10/16
kathisichazi-to-ipourgio-dikeosinis-gia-tin-afxisi-orion-sintaxiodotisis-ton-dikaston

«Να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο»

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθησυχάζει.
Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας» επισημαίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών.

Σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του αναφέρει πως έχουν προκληθεί αντιδράσεις «πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος».

«Παρακαλούμε όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο» καταλήγει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πολιτικοί εξέφρασαν «το θεσμικό τους τρόμο» ύστερα από δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σπεύδει να αναφερθεί σε «τρόμο» εξαιτίας της «ευκολίας και προχειρότητας με την οποία επιχειρείται η υπέρβαση του Συντάγματος» στο θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών. Το τελευταίο μάλιστα πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθησυχάζει. Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δε θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας.
Παρακαλούμε όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών