Κινήσεις Βασιλειάδη και Πιτσιλή με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Κινήσεις Βασιλειάδη και Πιτσιλή με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου

Δημοσίευση: 3:06 μ.μ. | 10/10/16

Στην ανταλλαγή πληροφοριών και ενίσχυση της συνεργασίας όσον αφορά την πάταξη του λαθρεμπορίου συμφώνησαν σήμερα στο Παρίσι, με τις Γαλλικές Αρχές ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ελεγκτικών μηχανισμών της Ελλάδας και της Γαλλίας ήταν το βασικό θέμα στην ατζέντα των επαφών των κυρίων Βασιλειάδη και Πιτσιλή στο Παρίσι, με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ερευνών των Τελωνείων της Γαλλίας (DNRED), με τους οποίους συζήτησαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της καταπολέμηση της λαθρεμπορίου, καθώς επίσης και τις δυνατότητες ενίσχυσης και εξέλιξης αυτής.

Στις συνομιλίες των κκ Βασιλειάδη και Πιτσιλή συμμετείχαν επίσης υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών τελωνειακών αρχών καθώς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Υπήρξε ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ενώ συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρξει σταθερή επαφή μεταξύ των Αρχών των δύο χωρών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση και έγκαιρη ανταλλαγή πληροφορίων, όσον αφορά την πάταξη του λαθρεμπορίου, με αιχμή και την σύσταση του Συντονιστικού Μηχανισμού Πάταξης του Λαθρεμπορίου, που έχει ήδη δρομολογηθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα και με το σχετικό νόμο που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τόσο ο κ. Βασιλειάδης όσο και ο κ. Πιτσιλής τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι διεθνείς συνεργασίες στον τομέα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και υπογράμμισαν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της σύμπραξης με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρών όπως η Γαλλία για την όσο το δυνατό βελτιστοποίηση και μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων στο συγκεκριμένο τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ελληνικές και οι Γαλλικές Αρχές συνεργάζονται ήδη, στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής OLAF, με εξαιρετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα όσον αφορά τον τομέα του λαθρεμπορίου καπνικών.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών