Κορινθία: Βοσκός στους Αγ. Θεοδώρους βασάνισε τον σκύλο του δένοντας την ουρά του ζώου με σύρμα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κορινθία: Βοσκός στους Αγ. Θεοδώρους βασάνισε τον σκύλο του δένοντας την ουρά του ζώου με σύρμα

Δημοσίευση: 11:12 π.μ. | 3/10/16
korinthia-boskos-stous-ag-theodwrous-basanise-ton-skylo-tou-denontas-thn-oura-tou-zwou-me-syrma

Σε κτηνιατρείο στο Λουτράκι νοσηλεύεται από την περασμένη Τετάρτη ο σοβαρά τραυματισμένος σκύλος που κακοποιήθηκε από τον βοσκό ιδιοκτήτη του στους Αγίου Θεοδώρους Κορινθίας

Μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής ενημερώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από τον ίδιο τον δράστη ότι το σκυλί του, έχει κακά χάλια και αιμορραγεί.

Η γυναίκα, που πήγε να δει τι συμβαίνει στον σκύλο του τσομπάνη, διαπίστωσε ότι έχει σαπίσει ουσιαστικά η ουρά του ζώου καθώς ο Γιάννης Ν., που μένει στην θέση Άγιος Φίλιππος στους Αγίους Θεοδώρους, της είπε ότι την είχε δέσει με σύρμα, επειδή την δάγκωνε, με αποτέλεσμα το σκυλί να τραυματιστεί σοβαρά.

Η αυτόπτης μάρτυρας – που δεν ήθελε να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία καθώς η τοπική κοινωνία έχει στραφεί εναντίον γιατί νοιάζεται για τα ζώα – ενημέρωσε την Φιλοζωική Αγίων Θεοδώρων και έτσι η Ευαγγελία Προίσκου πήγε επί τόπου και με την συναίνεση του ιδιοκτήτη – οποίος έλεγε ότι δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για την νοσηλεία του σκύλου του – το μετέφερε στο κτηνιατρείο.

Ο κτηνίατρος Γιάννης Λέκκας εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι σήμερα θα βγουν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων εντούτοις ακρωτηρίασε την ουρά του σκύλου και ταυτόχρονα τον στείρωσε και πως το ζώο είναι νέο δηλαδή περίπου ενός έτους. Μάλιστα μας είπε ότι αυτή τη τάση του ζώου να επιτίθεται και να δαγκώνει την ουρά του και το πίσω μέρος των ποδιών του είναι συνήθως ένδειξη υπερβολικής αντίδρασης στον πόνο, στον φόβο και σίγουρα δείχνει μια στρεσογόνο κατάσταση. Η πληγή που δημιούργησε το σύρμα φυσικά χειροτέρεψε την κατάσταση.

Ο Μαξ, που είναι πολύ φοβισμένος και αγχωμένος, θα μεταφερθεί σήμερα για φιλοξενία σε σπίτι εθελόντριας καθώς η περαιτέρω παραμονή του στο κλουβί επιδεινώνει την κατάσταση του και δεν τον βοηθάει να χαλαρώσει. Αν θέλετε να συμβάλετε για να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας και φροντίδας του Μαξ, που είναι 130 ευρώ, επικοινωνήστε με τον κ. Λέκκα στο τηλέφωνο: 2744026206.

Μέλη της Φιλοζωικής Αγίων Θεοδώρων, όπως μάθαμε από την πρόεδρο του συλλόγου Μαρία Χανικιάν, καταθέτουν στο Αστυνομικό Τμήμα εις βάρος του βασανιστή του ζώου που σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα – η οποία όμως δεν καταθέτει στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά μίλησε στο www.zoosos.gr – έχει σκοτώσει μέχρι τώρα 5 σκυλιά.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών