«Ξεκλειδώνουν» οι αποζημιώσεις για τους σεισμόπληκτους της Ηλείας | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

«Ξεκλειδώνουν» οι αποζημιώσεις για τους σεισμόπληκτους της Ηλείας

Δημοσίευση: 1:26 μ.μ. | 4/10/16
ksekleidwnoun-oi-apozhmiwseis-gia-tous-seismoplhktous-ths-hleias

Θετική εξέλιξη όσον αφορά την αποζημίωση σεισμόπληκτων δικαιούχων της Ηλείας προέκυψε χθες, καθώς υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση για την έγκριση δαπάνης 85 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκ των οποίων τα 25 προορίζονται για την Ηλεία

Όπως τόνις ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Σάκης Παναγιωτόπουλος, έγινε το πρώτο θετικό βήμα με την υπογραφή της απόφασης και πιστεύω ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πιστωθούν τα χρήματα και θα αρχίσει η διανομή στους δικαιούχους.

Στην Ηλεία εκκερεμούν περίπου 280 φάκελοι δικαιούχων και το συνολικό ποσό αποζημιώσεων προσεγγίζει τα 2,3 εκατ. ευρώ, ενώ σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία αντιστοιχούν 5,5 εκατ. ευρώ για 600 περίπου φακέλους.

«Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη διότι από τον Ιούνιο του 2015 δεν έχουμε δώσει χρήματα, ενώ έως τότε έρχονταν κάποια ποσά ως βοηθήματα. Το πρώτο βήμα έγινε με την απόφαση, οι φάκελοι είναι έτοιμοι και με το που θα έρθουν τα χρήματα, θα ξεκινήσουμε να κόβουμε επιταγές», υπογράμμισε ο κ.Παναγιωτόπουλος, προσδοκώντας στην ταχύτερη δυνατή πίστωση των χρημάτων.

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών