Μαξίμου: Διαψεύδει επικοινωνία Τσίπρα - Κλίντον μετά το δημοψήφισμα | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μαξίμου: Διαψεύδει επικοινωνία Τσίπρα - Κλίντον μετά το δημοψήφισμα

Δημοσίευση: 7:35 μ.μ. | 13/10/16

Κυβερνητικές πηγές, σχετικά με τη διαρροή των Wikileaks, ξεκαθαρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα είχε επικοινωνία μόνο με τον Ομπάμα

«Επικοινωνία Τσίπρα -Κλίντον υπήρξε αρκετά πριν το δημοψήφισμα. Μετά το δημοψήφισμα έγινε μόνο με τον Πρόεδρο Ομπάμα».

Αυτό ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές με αφορμή σχετικά ρεπορτάζ τα οποία, μετά από διαρροή των Wikileaks, σημείωναν ότι υπήρξε επικοινωνία Κλίντον με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά το δημοψήφισμα, ώστε να προχωρήσει η συμφωνία με τους εταίρους.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές αποσαφηνίζουν ότι η μοναδική συνομιλία που έγινε μετά το δημοψήφισμα ήταν μόνο με τον Πρόεδρο Ομπάμα, ενώ σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες. Ξεκαθάρισαν πάντως ότι “όλες οι πλευρές επιθυμούσαν την απεμπλοκή του ζητήματος”.

Η τελευταία διαρροή του Wikileaks αφορούσε την αλληλογραφία του Τζον Ποντέστα, σημερινού διευθυντή της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον και στενού συνεργάτη της οικογένειας, σύμφωνα με την οποία ο Ποντέστα έγραφε, μεταξύ άλλων, στις 10 Ιουλίου 2015: «Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο WJC (σσ. William Jefferson Clinton) έχει αρκετά καλή σχέση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα για να τον πάρει και να τον συμβουλέψει να προχωρήσει σε συμφωνία”

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών