Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Δημοσίευση: 1:03 μ.μ. | 3/10/16
mhtsotakhs

Με τον απερχόμενο Τούρκο πρέσβη συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως αντιπαραγωγικές τοποθετήσεις που αμφισβητούν το ισχύον, βάσει διεθνών συνθηκών και κανόνων, καθεστώς στο Αιγαίο, πρέπει να αποφεύγονται

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κος Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή με τον Πρέσβυ της Τουρκίας στην Ελλάδα κο Kerim Uras, ο οποίος ολοκλήρωσε μετά από πέντε χρόνια την θητεία του στη χώρα μας. Στην εθιμοτυπική αυτή συνάντηση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη θετική παρουσία και συμβολή του κου Uras στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Πέραν αυτών, ο κος Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα στα όσα ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan καθώς και το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης και το καθεστώς του Αιγαίου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στον Τούρκο Πρέσβη ότι αντιπαραγωγικές τοποθετήσεις που αμφισβητούν το ισχύον, βάσει διεθνών συνθηκών και κανόνων, καθεστώς στο Αιγαίο, βλάπτουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και τη γενικότερη ατμόσφαιρα στην ευαίσθητη περιοχή της Αν. Μεσογείου και  πρέπει να αποφεύγονται.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών