Μητσοτάκης: Πώς θα επιλέξω αυτούς με τους οποίους θα κυβερνήσει η ΝΔ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης: Πώς θα επιλέξω αυτούς με τους οποίους θα κυβερνήσει η ΝΔ

Δημοσίευση: 2:26 μ.μ. | 3/10/16
mhtsotakhs-pws-tha-epileksw-aytous-me-toys-opoioys-tha-kyvernhsei-h-nd

Από κρησάρα θα περάσουν όλοι οι πολιτευτές της ΝΔ - Ποιο το μέλλον των νυν γαλάζιων βουλευτών - Πρόωρες εκλογές όποτε και αν γίνουν πρέπει να γίνουν με σταυρό προτίμηση - Θεσμική ακροβασία η λίστα

Με βάση την εκτίμηση ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με σταυρό προτίμησης πορεύονται στη ΝΔ και σ’ αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν αποκλείει σύντομα πολιτικές εξελίξεις ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα τη δημιουργία μητρώου πολιτικών στελεχών από το οποίο θα προκύψουν ουσιαστικά και οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους τόνισε ότι ακόμα και πριν από το Μάρτιο να γίνουν εκλογές «δεν υπάρχει λίστα» καθώς «η δική μου ερμηνεία είναι ότι έχει παρέλθει το 18μηνο» θεωρώντας ότι με βάση την ερμηνεία του συντάγματος θα πρέπει να υπολογιστεί το διάστημα από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Εκτίμησε μάλιστα ότι για να γίνουν εκλογές πριν από την άνοιξη του 2017 με λίστα θα πρέπει να φέρει νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας ωστόσο «θεσμική ακροβασία» μια τέτοια πρωτοβουλία και προσθέτοντας ότι «από τέτοιες θεσμικές ακροβασίες αυτή η κυβέρνηση, άλλο τίποτα».

Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τη δημιουργία του «Μητρώου πολιτικών στελεχών» τόνισε ότι έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους πολίτες και τα κόμματα, κάνοντας λόγο για πρόβλημα εμπιστοσύνης και κενό μεταξύ κομματικής δομής και της κοινωνίας των πολιτών, καθώς όπως ανέφερε οι πολίτες θεωρούν τα κόμματα κλειστά συστήματα.

«Η ΝΔ αποκτά για πρώτη φορά μια στρατηγική διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης συνδέοντας το ζήτημα αυτό με την απάντηση στον προβληματισμό των πολιτών, για το «με ποιους θα κυβερνήσει η ΝΔ; Με τους ίδιους και τους ίδιους;».

 Σύμφωνα με τα όσα άφησε να εννοηθούν ο πρόεδρος της ΝΔ, ουσιαστικά οι βουλευτές του κόμματος θα μπορούν να είναι υποψήφιοι εκ νέου, ωστόσο θα υπάρξουν αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των πολιτευτών και αυτό το σκοπό υπηρετεί η δημιουργία του μητρώου πολιτικών στελεχών. «Δε θεωρώ δεδομένη τη συμμετοχή κανενός πολιτευτή (όχι βουλευτή) στα ψηφοδέλτια» σημειώνοντας ότι «ο σκοπός είναι να προάγουμε τον εσωτερικό ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα» ενώ κατέληξε ότι «η ΝΔ έχει πρόθεση ακόμα και να διπλασιάσει τη κοινοβουλευτική της ομάδα. Άρα έχουμε τη δυνατότητα για μια μεγάλη ανανέωση» και στάθηκε στην ευθύνη των πολιτών καθώς όπως τόνισε «έχουν τη δυνατότητα μέσα από το σταυρό προτίμησης να καθορίσουν την ποιότητα της επόμενης βουλής».

Τι είναι το Μητρώο πολιτικών στελεχών

Το τεχνοκρατικό και τεχνικό σκέλος της εφαρμογής αυτής της πρωτοβουλίας παρουσίασε η σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Ρεβέκα Πιτσίλκα. Σύμφωνα με τα όσα είπε θα υπάρξουν τρία βήματα.

Σε πρώτη φάση ο οποιοσδήποτε, ακόμα και αν δεν είναι μέλος της ΝΔ θα μπορεί να εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ananeosi.nd.gr», στέλνοντας το βιογραφικό του, αρθρογραφία και απαντώντας σε διαμορφωμένο από τη ΝΔ ερωτηματολόγιο, ενδεχομένως στέλνοντας και σχετικά βίντεο.

Εν συνεχεία θα υπάρξει «δομημένη συνέντευξη» με κάθε υποψήφιο  από επιτροπή που θα αποτελείται από έμπειρα στελέχη από το χώρο της πολιτικής, της αγοράς και τον ακαδημαϊκό χώρο.

Το τρίτο βήμα εφόσον περάσουν τα πρώτα δύο στάδια οι υποψήφιοι θα είναι η ένταξή τους σε προγράμματα επιμόρφωσης και η συμμετοχή τους στο έργο των γραμματειών της ΝΔ, αλλά και η στήριξη της δημόσιας εικόνας και της επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αξιολογούνται οι εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές θα είναι η «ακεραιότητα, επιρροή, συνέπεια, δημιουργική σκέψη, κοινωνική αντίληψη και κατανόηση, προσήλωση στο αποτέλεσμα, επικοινωνία».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών