Μοσκοβισί: Σε σωστή τροχιά η Ελλάδα - Σημαντικό βήμα η εκταμίευση του 1,1 δισ. | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Μοσκοβισί: Σε σωστή τροχιά η Ελλάδα - Σημαντικό βήμα η εκταμίευση του 1,1 δισ.

Δημοσίευση: 11:00 μ.μ. | 10/10/16
moskobisi-se-swsth-troxia-h-ellada-shmantiko-bhma-h-ektamieysh-toy-11-dis

Ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, καλωσόρισε την αποδέσμευση των 1,1 δισ. από το Eurogroup, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στο «εξαιρετικά εμπροσθοβαρές» ελληνικό πρόγραμμα

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την έκθεση συμμόρφωσης που προετοίμασε, σύμφωνα με την οποία όλα τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα είχαν ολοκληρωθεί», είπε. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για την ολοκλήρωση της εργασίας, ενώ επισήμανε πως η σημερινή απόφαση βασίζεται στις μεταρρυθμίσεις που έκανε η ελληνική πλευρά σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας και θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση 3% του ΑΕΠ μεταξύ του 2016 και του 2018.

«Μοιράζομαι την άποψη του προέδρου του Eurogroup για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «τα νέα είναι καλά» σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χαιρέτισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ανέφερε πως πρέπει να συνεχιστεί καθώς είναι σημαντικό βήμα για την «ανακούφιση» της πραγματικής οικονομίας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή τροχιά» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες έτσι ώστε να χτιστεί ένα «success story» για την Ελλάδα. Αναφερόμενος στην δεύτερη αξιολόγηση, σημείωσε πως οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα στα μέσα Οκτωβρίου για να ξεκινήσουν την τεχνική εργασία.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών