ΝΔ: Μετωπική με ΣΥΡΙΖΑ | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

ΝΔ: Μετωπική με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 8:51 π.μ. | 17/10/16
nd-metwpikh-me-syriza

Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τις ΗΠΑ

Για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση προϊδεάζουν στελέχη της ΝΔ το επόμενο διάστημα και είναι άκρως ενδεικτική η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης
στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ που θέλησε να κόψει κάθε ιδέα συνεννόησης ακόμα και σε επιμέρους θέματα.

Η σκληρή γραμμή δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς από την περασμένη Άνοιξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει τις βάσεις διατυπώνοντας το αίτημα για πρόωρες εκλογές με το σύνθημα «φύγετε». Ακολούθησε η παρουσία του στη ΔΕΘ με τη «συμφωνία αλήθειας» όπου μίλησε για «εκτροπή» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να πάρει τις τύχες της δημοκρατίας στα χέρια του όπως είχε πει.

Η παρουσία όμως του προέδρου της ΝΔ στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες έστειλε ένα σαφές μήνυμα για κλιμάκωση μιας ήδη οξυμένης αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του που μιλούσαν για τη «φανέλα της εθνικής Ελλάδος» εννοώντας ότι δεν μεταφέρουν την εσωτερική αντιπαράθεση στο εξωτερικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να προτάξει από το εξωτερικό την πολιτική αλλαγή στη χώρα ως προϋπόθεση για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, να διατηρήσει ανοιχτό το μέτωπο με τον Αλέξη Τσίπρα και να μιλήσει με την ίδια γλώσσα με την οποία ανταλλάσσει πυρά με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εντός της βουλής.

Ακόμα και τις αποκαλύψεις Ολάντ δεν παρέλειψε να σχολιάσει επαναφέροντας από Αμερικανικού εδάφους την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, ιδίως την περίοδο Βαρουφάκη. Μάλιστα στην Πειραιώς με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταδίδουν ένα κλίμα αμφιβολιών κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει οριστικά το σενάριο της δραχμής. Σε κάθε περίπτωση από την αντιπολιτευτική οπτική της ΝΔ δεν ξεφεύγει το γεγονός ενός ατυχήματος αν δεν προχωρήσει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Θοδωρής Λαπαναΐτης - News247.gr

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών